WItaj
ja jak robilem panele na przod to dalem ramke dystansowa wielkosci i ksztaltu pokrywy oryginalnej
zrobilem ja z mdfu - gr okolo 3cm
dopasowalem otwor na glosnik do miejsca fabrycznego - troszke podcialem blache wzmocnienia drzwi - okolo2cm - trzeba optycznie dobrac i troszke sie nameczyc zeby dopasowac glebokosc glosnika i otowr zeby byl w dobry miejscu - mozna najpierw zrobic szablon t tektury - ramke dystans przykrecilem do drzwi na blachowkrety samo-wiercace do karton-gipsu (to super sruby do wszytskiego
)
przed przykreceniem pomalowalem potem krawedzie sprayem czarnym matowym
przykrecilem glosniki do paneli-dystansowych
potem przyszedl czas na oryginalne pokrywy
usunalem ta siatke od wewnatrz
dociałem plastik obudowy w miejscach gdzie byly otowry fabryczne na maxa w obie strony - zeby powiekszyc otwor na wydobywanie sie dzwieku - zeby go plasti nie tlumil
cialem ostrym nozem z lamanymi ostrzami UWAGA NA PALCE moze sie zemknac i lipa ...........
zalozylem wieksze siatki ochornne zeby sie nie kurzylo
potem wycialem przeszkadzajace tulejki na srubyu mocujace - optycznie przymierzajac do glosnika zeby obudowa nie niszczyla membrany
potem orygianlna pokrywe po przerobkach zamocowalem na 3 wkrety do paneli
w wyniku tej modyfikacji mialem super dzwiek
a glosniki byly ukryte przed wscibskimi oczkami co poniektorych i co najwazniejsze nie byly narazone na uszkodzenia podczas wsiadania i wysiadania
pozdrawiam