Autor Wątek: czy to jest problem??  (Przeczytany 1815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czy to jest problem??
« dnia: Marzec 24, 2006, 19:27:44 pm »

bonzo

• Gość
w poldku z silnikiem rovera po rozgrzaniu go do ok 70 stopni zaczyna na wolnych obrotach mrygać kontrolka oleju!!!! nic złego sie nie dzieje, taka sytuajca trwa ponad pół roku? silnik zalany jest gtx magnatec 14W40. autko ma przejechane 92 ty? km i jest to jego prawdziwy przebieg? co może być tego przyczyn??

czy to jest problem??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2006, 19:30:48 pm »

vox+241

• Gość
poziom oleju oczywi?cie sprawdzałes tak??

czy to jest problem??
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2006, 19:32:38 pm »

bonzo

• Gość
pytanie!! oczywi?cie!!!!!!

czy to jest problem??
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2006, 19:33:43 pm »

vox+241

• Gość
pompa??

czy to jest problem??
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2006, 20:50:01 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
pierwsze skoro miga to czujnik ci?nienia, ale ze dopiero po rozgrzaniu to poprostu pompa oleju siękończy b?dz panewki gdzie? sobie poszły. hmm jesli to pawdziwy przebieg to się dziwię. może własciciel go nie oszczedzał

czy to jest problem??
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2006, 20:54:28 pm »

bonzo

• Gość
nie wiem! samochód przywędrował z wawy. wygl?dał jak wyjdż i nie wracaj ale 8 miesięcy pracy i aż chce się wsiadać!

czy to jest problem??
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2006, 21:07:51 pm »

bzik

• Gość
to chyba mozna sprawdzic cisnienie oleju jakims miernikiem, nie wiem napewno bo nie potrzebowalem, jak sprawdzisz bedziesz wiedzial czy to naprawde cisnienie czy tylko wskaznik. Ja w starym silniku mialem tak ze mi spadal prawie do zera wskaznik na wolnych obrotach ale kontrolka sie nie zapalala, jezeli to przez penewki masz niskie cisnienie to to slychac a jak przez pomke to nie wiem (u mnie byly panewki)

[ Dodano: 2006-03-24, 21:10 ]
teraz juz nie mam wskaznik cisnienia oleju tylko kontrolke - moze to i lepiej :D mniej stresu, a powiedz jak zapalasz go cieplego to sam rozrusznik (zanim zalapie) jest wstanie dac takie ciesnienie zeby zgasla ta kontrolka od oleju

czy to jest problem??
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2006, 21:12:01 pm »

bonzo

• Gość
w roverze 94 r nie ma wskażnika ci?nienia aleju! bynajmniej u mnie nie ma.

[ Dodano: 2006-03-24, 21:15 ]
jak zaczynam odpalać to kontrolka ga?nie

czy to jest problem??
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2006, 21:18:46 pm »

bzik

• Gość
ale chodzilo mi ze mozna poza ta kontrolka (a napisalem wskaznik moj blad sorki) sprawdzic jakie masz cisnienie oleju, moze jakis mechaniczy wskaznik czy cos, moze masz wszystko ok tylko ta kontrolka ci waruje albo cos - trzeba byc optymista
a co do wskaznika ciesnienia to ja pisalem ze u mnie jest, znaczy byl, znaczy jest ale nie dziala bo jest nie podlaczony, ale sie zakrecilem  :roll:  :mrgreen:  :roll:

czy to jest problem??
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 24, 2006, 21:22:41 pm »

bonzo

• Gość
nożna i tak. nie ma problemu. zachciało mi się silnika rovera to teraz mam. ale i tak jest ok! ten ból innych użytkowników gdy się rusza z pod swiateł jako pierwszy :lol:

czy to jest problem??
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 24, 2006, 21:25:59 pm »

bzik

• Gość
Cytat: "bonzo"
nożna i tak. nie ma problemu. zachciało mi się silnika rovera to teraz mam. ale i tak jest ok! ten ból innych użytkowników gdy się rusza z pod swiateł jako pierwszy :lol:

Tez ma ten bol ale, masz tak tylko dlatego ze jest tylko jeden pas i stoisz pierwszy, inczej sie nie da
zartowalem, wiem o co ci chodzi jezdzilem pare razy roverkiem ale moj jest tez niczego sobie nawet jak sa dwa pasy, ale nie bede sie wdawal w dyskusje co lepsze, dobre co jest :D

czy to jest problem??
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 24, 2006, 21:31:24 pm »

bonzo

• Gość
w sumie poldek to poldek. poprzedniego miałem troszki podkręconego jezdził ładnie....ale do czasu. ale ta kontrolka oleju troche mnie niepokoi kasy i tak już władowałem...a tu znowu psikus!

czy to jest problem??
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 24, 2006, 21:35:14 pm »

bzik

• Gość
tak to juz jest, jak nie wiesz co i jak to zajedz gdzies niech ci sprawdza te cisnienie jak sie da, bedziesz wiedzial co i jak, jak naprawde zle cisnienie to niech jakis fachowiec poslucha czy to nie panewki to naprawde slychac i to dobrze a jak  nie to zostaje pompka a innych pomyslow mi brak.  :mrgreen:

czy to jest problem??
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 24, 2006, 21:44:22 pm »

bonzo

• Gość
raczej nie paneweki tam cichutko! najgorzej z tymi mechanikami typu zrobie poloneza ale nie z silnikiem rovera!!!

czy to jest problem??
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 24, 2006, 21:47:30 pm »

bzik

• Gość
Cytat: "bonzo"
raczej nie paneweki tam cichutko! najgorzej z tymi mechanikami typu zrobie poloneza ale nie z silnikiem rovera!!!

to z takimi nie gadaj, widac nie za wiele moga i rover ich przerasta

czy to jest problem??
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 24, 2006, 21:49:49 pm »

vox+241

• Gość
to zajed? do jakiego? dobrego serwisu i niech zmierz? te ci?nienie bo to bardzo ważne

czy to jest problem??
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 26, 2006, 15:10:40 pm »

PeNY#1816

• Gość
Panie, a sprawdz se Pan czy zarowka jest OK... coprawda olej to nie swiatla ale ja mialem tak z zaroweczka od swiatel, podczas jazdy bylo OK, a na wolnych mrugala lub wręcz gasla... wymienilem zaroweczke i po problemie...

czy to jest problem??
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 26, 2006, 17:26:12 pm »

bonzo

• Gość
Golfem może je?dzić każdy kto ma 3000 pln, Poldkiem może je?dzić tylko kto? kto ma dużo cierpliwo?ci...
 i to jest ?więta prawda!!!! a oprócz cierpliwo?ci jeszcze troche zamiłowania!!

Panie, a sprawdz se Pan czy zarowka jest OK... coprawda olej to nie swiatla ale ja mialem tak z zaroweczka od swiatel, podczas jazdy bylo OK, a na wolnych mrugala lub wręcz gasla... wymienilem zaroweczke i po problemie...

żarówka odpada....chciałbym żeby to było tylko to!

czy to jest problem??
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 26, 2006, 18:07:55 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
cisnienie oleju to nie przelewki,jesli kontrolka mruga to jest za słabe,wyeliminuj to bo go zarzniesz...
  • Jef
  • Czaku