Autor Wątek: truck elektryka ogrzewanie  (Przeczytany 1441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

truck elektryka ogrzewanie
« dnia: Październik 29, 2006, 20:59:23 pm »

janek1815

• Gość
witam kupilem trucka 98 caro + i nie moge sobie z nim poradzic :
1. klakson nie dziala po zwarciu stykow przekaznika dziala
2. swieci sie ciagle kontrolka ze spalona jest zarowka juz przywlaczonych swiatlach postojowych z przodu zarowki postojowe swieca z tylu tez oraz dwie obok tablicy rejestracyjnej a wiec co jeszcze ?
3. nie dziala dmuchawa na 4 biegu
5. nie dziala ogrzewanie wenatrz (czy regulacja cieplo zimno jest tez sterowana za pomoca podcisnienia?) co zauwazylem ze przewod idacy z silnika do nagrzewnicy jest goracy a drugi natomiast zimny jak by nie bylo obiegu lub zawor byl zamkniety.
6. zalacza sie wentylator chlodnicy natomiast temperatura pokazywana przez wskaznik temperatury okolo 60 stopni . uszkodzenie czujnika? (chlodnica parzy a wiec ma okolo 90 stopni)

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2006, 11:57:10 am »

Offline G.T.

• Sympatyk
a wiec kupiles Trucka PLUS czy Caro Plus bo juz nie wiem

co do pozostalych problemow
1. Wymien przekaznik
2. Przeczysc styki zarowek jezeli faktycznie wszystkie sa dobre, jezeli nadal bedzie sie swieci to sprawdz wiazde idaca do tylnych lamp, strasznie szybko sie utlenia i sa z tym czeste problemy
3. O ile dobrze pamietam dmuchawa ba 4tym biegu tez idzie przez przekaznik wiec patrz pkt.1
4  NIE BYLO TAKIEGO PUNKTU  :mrgreen:
5. Nie wiem jak to jest w trucku,ale w caro plusie jest ciegno ktore jest na zatrzask zapinane o obudowe nagrzewnicy i jak ten zatrzask spadnie to tez mialem zime w aucie, na pewno nie jest to sterowane podcisnieniem
6. czujnik, jezeli masz GLI to moze wystarczyc przeczyszczenie konektorków na termostanie, tez cos podobnego mialem i zaczelo wskazywac poprawnie. U mnie jak obrotomierz szedl do gory to wskazowka temp szla w dół :mrgreen:

to tyle

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2006, 20:42:58 pm »

janek1815

• Gość
no tak zamotalem kupilem trucka plus

wymiana przekaznika nic nie dala bede probowal sciagnac kierownice i tam szukac przyczyny ale dopiero po swietach

[ Dodano: 2006-11-06, 18:39 ]
no wiec tak
klakson dziala wystarczylo podgiac styki pod kierownica te ktore slizgaja sie po kole kierownicy.
dmuchawa tez dziala uszkodzony przekaznik
ogrzewanie nie dzialalo gdyz bylo urwane mocowanie pancerza linki do obudowy nagrzewnicy

pozostalo swiecenie ze jest uszkodzona zarowka na swiatlach postojowych

jeszcze mnie denerwuje dlaczego nie ma podswietlenia deski gdy sa wlaczone postojowki wlacza sie dopiero gdy sa wlaczone swiatla krotkie lub dlugie