Witam problem jest taki Sonda pracuje w zakresie napięć 0.2-0.8V czyli wysyła informacje o składzie mieszanki. teraz gdy ją odepnę to komp powinien to zasygnalizować lampką a jednak tego nie robi i wogóle silnik nie reaguje na wypięcie sondy. Dodam że po wypięciu napięcie na przewodzie do kompa utrzymuje stałą wartość 0,16V. To jeden problem
Drugi to z silnikiem krokowym dzieje się podobnie też nie wyświetla błędu po wypięciu również nie wyświetla błędu po wypięciu 1 z wtyczek wtryskiwacza. Pozostałe bzdety typu czujnik temp wody czy powietrza jest jak należy magiczna niechciana żółta lampka sie świeci.Dodam że poldek to GSI. sprawdzałem sondę na ciepłym silniku czyli wtedy kiedy ona powinna podawać informacje. Czyżby dziad chodził w trybie awaryjnym? reset kompa nic nie daje.
z krokowym nie pomogę bo się nie znam
jeśli chodzi o sondę: u mnie jak natnę izolację sondy i dołączę się do niej miernikiem cyfrowym, to widać że napięcie oscyluje w granicach 0,2-0,8V, wydaje mi się że po odłączeniu sondy od kompa sonda nadal powinna pracować, komp powienien zauważyć brak sygnału z sondy i wzbogacić mieszankę w celu zapobiegnięcia wypadaniu zapłonów, sonda powinna więc zacząć pokazywać wartości powyżej 0,5V