Autor Wątek: problem z podłączeniem gaźnika polonez caro 1.6  (Przeczytany 1711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z podłączeniem gaźnika polonez caro 1.6
« dnia: Październik 11, 2007, 22:07:39 pm »

zib0l

• Gość
witam:) posiadam auto polonez caro 1.6 gle z lpg
Jestem nowy na forum 1 raz w zyciu pisze posta wiec jesli w zlej kategori pisze prosze o wyrozumialosc:), tak naprawde mam problem o ktorym opisze w skrócie (podczas jazdy wyskoczyl mi wezyk z gaznika co paliwo doprowadza do filtra paliwa itd. i jadac zaczął lać benzyną pod maską pod plywem ciepla zapalily sie kable wokół gaznika i potopily mi sie wezyki z gaznika, to co wiedzialem wymienilem kable instalacje elektryczna - tylko 3 wolne zostaly i otwory z gaznika i niewiem gdzie maja isc i byc podlaczone(sa na zdjeciu).Jezdze teraz bez tych wezykow i czy to ma wplyw na wieksze spalanie czy to jest wazne by to podlaczyc? Prosze o pomoc :>)
Pozdrawiam aLL

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2007, 22:35:18 pm »

RedDevil

• Gość
jak dobze widze z tego kulawego zdjecia  :mrgreen: to te dwa na dole to sa sruby do regulacji obrotow i mieszanki a to na gorze? to chyba powrotny paliwa ale moge sie mylic bo nie mam przy sobie gaznika  :P a na dworze zimno zeby lookać

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 22, 2007, 00:05:52 am »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Ten króciec od pokrywki idzie do najnizszego otworu w gazniku -odsysanie par z komory plywakowej. Ten srodkowy to najprawdopodobniej "mała" odma do puszki filtra powietrza. Jakies wyraznijsze zdjecie by sie zdalo  :?
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2007, 12:29:38 pm »

RedDevil

• Gość
Cytat: "Elwood#1887"
Ten króciec od pokrywki idzie do najnizszego otworu w gazniku -odsysanie par z komory plywakowej. Ten srodkowy to najprawdopodobniej "mała" odma do puszki filtra powietrza. Jakies wyraznijsze zdjecie by sie zdalo  :?
kolega ma racje mi sie strony gaźnika pojebały  :mrgreen: