Autor Wątek: Stuki na ciepłym silniku przy ok 80km/h wzwyż  (Przeczytany 5426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stuki na ciepłym silniku przy ok 80km/h wzwyż
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 26, 2008, 15:35:52 pm »

FSO maniak

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
DOBRZE MOWISZ NIEMIEC JEST OSZCZEDNY TO ZJEZDZI AUTO DO SAMEGO KONCA,NIEMIEC DZIENNIE SREDNIO ZEBY DOJECHAC DO ROBOTY ROBI PONAD 100KILOMETROW TAKZE PRZEBIEGI SA WIELKIE A MY SCIAGAMY TE SZROTY I JEZDZIMY NIMI BO NIBY LAKIER ZADBANY TO CACUSZKO
Jest tylko jedno "ALE" bo Niemeic nie czeka az mu cos siądzie tylko wymienia za wczasu, wiec jego autko z przebiegiem nawet 200 tys. moze byc lepsze od niejednego zadbanego Poloneza, chcociaz i tak wole krajowe...

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 27, 2008, 11:52:02 am »

bruns

• Gość
Cytat: "bodzio82"
Cytat: "benyhds"
A wymiana tych panewet to duzo roboty. da rade zrobic to z kanału bez wyciągania silnika?

musisz silnik wywalic albo belke wywalic od zawieszenia ale to juz lepiej silnik wyciagnac bo niestety silnik tak jest skonstruowany ze misy nie wyjmniesz bez tych czynnosci !:
Da się wyciągnąć miskę olejową bez wyjmowania silnika lub odkręcania belki . Trzeba odkręcić silnik od poduszek i podciągnąć go "lebiodką " umocowaną do belki pod sufitem maksymalnie do góry . Wtedy miskę da się wyciągnąć pomiędzy silnikiem a belką .

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 27, 2008, 18:49:09 pm »

ToM

• Gość
bruns nie orientujesz sie ile teraz kosztuje u Was regeneracja wału korbowego :?: Bodajze gdzies na ogrodniczkach regenruja wały czyli szlifuja i daja nowe panewki. Intereseuje mnie koszt takiej imprezy bo niedlugo moj wal tez bedzie do regeneracji. Bo przy wiekszych obrotach juz slychac jak stuka... :(

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 31, 2008, 23:13:39 pm »

bruns

• Gość
ToM nie wiem , ale znajdziesz ich w panoramie firm  itp. Zadzwoń i zapytaj . Ja dawno u nich nie byłem bo ceny używanych silników są tak niskie że nie opłaca mi się robić remont .