Autor Wątek: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----  (Przeczytany 46057 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpień 24, 2026, 19:00:39 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Prawidłowo. My mamy to szczęście, że o ile niestety dopuszczono umowy telefoniczne, to zapisano w prawie określone warunki ważności i tym się wybroniliśmy bez pójścia do sądu ze na nagraniu (z zupełnie innego roku niż twierdził agent PZU), nie padła dokładna data.

W dobie AI moim zdaniem to prawo jest już mocno przestarzałe. Powinien być papier, papier i jeszcze raz papier, a grafolog (z nieposzlakowaną opinią) będzie zawodem przyszłości, albo jesteśmy w d...

Ale jest dokładnie tak jak mówisz. My się postawiliśmy, ale ile osób zapłaci te 600-1000zł żeby mieć spokój bo się boi, a nie zna prawa i niezna tematu wadliwego zawarcia umowy...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2026, 19:38:28 pm wysłana przez banned »
"Dać Januszowi Rovera, to jak dać małpie zegarek."
- David Lloyd George

« Odpowiedź #181 dnia: Sierpień 25, 2026, 17:01:37 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
BRT to 1 montaż, a pudełko łady to badziewie wewnątrz. Zamówiłem poduszki silnika i takie i takie z ciekawości i ładowskie były dramatyczne i krzywe.
nie wygląda tak źle

BRT 2123-2202120-82

Też mam ten przegub (od łady nivy) już kilka lat i trzyma się doskonale, wysokiej jakości guma. Dla odmiany rzemiosło z allegro, fabrycznie nowe, rozpadło mi się kiedyś po 2000km, a znajomym pękały po roku, dwóch. Brać śmiało ten ładowski, jest lepszy niż fabryczny, przede wszystkim ma nalane więcej gumy i lepsze wzmocnienia.

A poduszki silnika BRT - nie wiedziałem o nich, też pewnie sobie wymienię na nie przy następnej okazji. W ogóle BRT jako producent elementów gumowych ma bardzo dobre opinie na rosyjskich forach. Gumę robią takiej jakości jak kiedyś - elastyczną i trwałą, a nie pękający, sztywny szajs.

Mowa o tym modelu poduszek, czy jakimś innym? https://jakars.pl/poduszka-silnika-oryginal-brt-p-32320.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2026, 17:06:54 pm wysłana przez Daniel#1984 »
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #182 dnia: Sierpień 26, 2026, 10:21:39 am »

Offline diodalodz

• Sympatyk
nie. Udało mi się kupić tradycyjne poduszki ze sprężyną BRT. Łada wygląda podle, ale BRT robi wrażenie.