Autor Wątek: gaźnik bosh elektryka  (Przeczytany 1482 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gaźnik bosh elektryka
« dnia: Lipiec 22, 2009, 10:37:29 am »

mih

• Gość
witam potrzebuje shematu kabli do tego gaźnika są wnim 3 wtyczki które musze poskładać a szcególnie tą z tyłu co wchodzi w pionie POLDEK ATU PLUS 98

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:57:43 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
gaźnik bosch ?

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:57:48 am »

szczaw

• Gość
Cytat: "mih"
gaźnika

Wtrysku jak już.

Jeśli masz tak jak ja (a też mam boscha:D) to będzie to tak: Masz tam trzy wtyczki. Dwie wychodzą z termostatu, prawdopodobnie jakieś czujniki. Pierwsza wtyczka z dłuższym jakby "odgałęzieniem" wchodzi do wtrysku z przodu, od strony maski. Druga z tego samego kabla, ale z krótszym odgałęzieniem wchodzi z tyłu wtrysku, no a ostatnia tam, gdzie zostało puste pole. U mnie ta trzecia jest poprowadzona od  przekaźnika, który mam umieszczony na lewym błotniku, od razu idą stamtąd kabelki do instalacji gazowej. Mam nadzieję, że napisałem zrozumiale?  :P

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:49:32 am »

mih

• Gość
tak mam bosha i dokładnie o tą wtyczke z tyłu są cztery kable w jakiej kolejności je podpiąć bez tej wtyczki silnik ma skaczące obroty

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:02:37 pm »

szczaw

• Gość
Ale co Ty wtczke rozpyprałeś? Bo nie rozumiem

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:23:30 pm »

mih

• Gość
wtyczke mam osobno od kabli próbowałem podpiąć  raz na chybił trafił to tam buczało

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2009, 13:21:45 pm »

szczaw

• Gość
Uuu... No ja raczej tej wtyczki rozwalał nie będę, a nie wiem jak tam powinno iść... Może Ci ktoś pomoże, kto miał to rozebrane,  a jak nie to masz 16 możliwości podłączenia... ;)

gaźnik bosh elektryka
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2009, 05:02:59 am »

mih

• Gość
chodzi !!! udało się to za 4 razem mimo to dzięki ci kolego za zainteresowanie tematem