Autor Wątek: skrzynia i prędkościomierz  (Przeczytany 1983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

skrzynia i prędkościomierz
« dnia: Marzec 10, 2009, 21:13:16 pm »

maly20202

• Gość
Witam chciałem zapytać czy jest możliwość wyciągnięcia prędkościomierza lub bóg wie jak się to nazywa ze skrzyni biegów bez wyciągania skrzyni ???? chodzi mi o taki pipidówek co wchodzi z boku do skrzyni muszę go wymienić i nie wiem czy muszę wyciągać cala skrzynie czy tylko ja opuścić. jak już ktoś to robił to bardzo proszę o jakąś podpowiedź aha poldek 1,6 mono wtrysk abimex i jak by to jeszcze pomogło to czujnik prędkościomierza jest AA z 3 kabelkami

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2009, 21:16:43 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
Tak oczywiście ten reduktor napędu prędkościomierza wymienić można bez problemu odkręcając tylko tą jedną nakrętkę na kluczyk 10. Nie trzeba opuszczać skrzyni. Nowy należy włożyć taki sam - o takiej samej ilości zębów bo są różne...
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 21:28:30 pm »

maly20202

• Gość
Kolego jak by się dało go tak wyciągnąć to już dawno bym to zrobił niestety troszkę mi brakuje do jego wyciągnięcia nawet już chciałem dziurę w podłodze wycinać żeby to ustrojstwo wyciągnąć

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 23:32:21 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
to odkręć dwie śruby podpory skrzyni i odepchnij skrzynię w prawo a zrobi się więcej miejsca
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2009, 15:38:37 pm »

maly20202

• Gość
Dzięki wielkie to pomogło i udało mi się to wymienić bez żadnych innych przeszkód  :wink:

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2009, 08:31:52 am »

Coq

• Gość
Odświeżę troszkę:D:D ja odkręciłem dwie śrubki podpory skrzyni  potem wsadziłem lewarek- zlewarowałem i wyszło. No i trzeba koniecznie pamiętać o małej paierowej uszczelce bo inaczej skrzynia zmieni kolor skóry :D  :D

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2009, 10:37:16 am »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
Pomimo uszczelki olej wycieka wszystkimi możliwymi otworkami/szczelinami/połączeniami z tego reduktorka/napędu do linki... Jeszcze nie miałem takiego poloneza, z którego by tam nie ciekło. Czy wszystkie miałem/mam zepsute czy to normalna przypadłość ? Są jakieś sposoby na zlikwidowanie wycieków ?

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2009, 13:59:09 pm »

Coq

• Gość
EEeee no są takie skrzynie że nie mają żadnych wycieków - takie które nie mają oleju :mrgreen: .A tak poważnie to jak się trochę do tego przyłożyć to nie bedzie wycieków... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: