No i powtórzyło się. No to jest chyba jakiś poważniejszy problem ponieważ znów powróciło do świecenia, więc problem trzeba rozwiązać . Muszę przywieść z domu miernik to sprawdzę napięcie. Więc tak jak przedtem - dioda świeci przed uruchomieniem silnika (jak tylko przekręcę kluczyk na pozycję 1 i w jego trakcie czyli podczas jazdy. Co ciekawe. Jak dodam gazu na chwilę na biegu jałowym to mrużenie zmienia się w mocniejsze świecenie. Obroty spadną, lampka też przygasa.
Odpiąłem przewody do regulatora napięcia, właczyłem zapłon i widzę że lampka się nie świeci. Wobec tego, zabieram się za sprawdzenie szczotek w alternatorze.
[ Dodano: 18 Lis 2009 21:32 ]Update: Kupiłem nowe szczotki do alternatora, 8PLN, założone i pracuje jak trzeba

. Dzięki koledzy za radę
[ Dodano: 29 Lis 2009 10:41 ]Cholera, znów to samo a tak się cieszyłem, że rozwiązałem problem czyli wrocil do stanu poprzedniego.
Więc teraz wymieniłem stary alternator na nowy alternator i jest to samo, sprawdziłem kabelki które mogą przebijać i nic nie znalazłem, nadal czerwona lampka świeci. Macie jakiś pomysł? Bo mnie już szlag trafia. MASAKRA