Autor Wątek: Problem po nagrzaniu,szarpie  (Przeczytany 1804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem po nagrzaniu,szarpie
« dnia: Wrzesień 29, 2010, 21:11:16 pm »

Michael

• Gość
Witam mam taki dziki problem z moim ohv 1.5 mianowicie odpalam sobie elegancko rano na lpg wyciagam ssanie i sobie jade wszystko lajtowo auto jedzie normalnie ale potem zaczynaja sie schody.A mianowicie w pewnym momencie zaczyna słabiej reagowac na pedął gazu kiedy jade i wciskam w podłoge jest szarpniecie i ogien odpuszczam zwalnia ale juz nie trzyma biegu jalowego gasnie.Odpalam ponownie nie trzyma zdycha.Odpalam kolejny raz daje pedał w podłoge wkreca sie na oborty idzie zmieniam bieg juz nie ma mocy i zdycha.Wiec czekam chwile przełaczam na bp nie chodzi na jałowym nie chce w ogóle jechac,po którymś z rzedu odpaleniu na bp samochód elegancko trzyma oborty i jedzie normalnie przełaczam go na lpg wyłaczam ssanie i samochód jedzie.Dzieje sie to tylko po nocy,jak np po 8 godzinach skoncze prace wsiadam odpalam i nie mam tego problemu i naprawde nie mam pojecia co to moze byc prosze o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2010, 22:10:39 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Ssanie na LPG nie działa.

Wyreguluj gaźnik.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2010, 23:13:05 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Już ci tłumaczę....

Wajcha od ssania robi taki myk , że zwiększa dawkę benzyny i powietrza w gaźniku.
Problem polega na tym że na gazie..... nie zwieksza dawki gazu, a jedynie dawkę powietrza. w związku z powyższym ZUBAŻA mieszankę...

Wyreguluj i wyczyść gaźnik.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2010, 17:27:55 pm »

Michael

• Gość
no i dzisiaj miałem sie za to cudo wziasc ale o dziwo podczas porannego wyciagniecia ssania samochód wskoczył na gazie na 2 tys obrotów i nie było problemu i zacząłem dzisiaj robic jazdy testowe i wszystko jest w jak najlepszym porzadku moze gaz ze statoil był słaby ??