Autor Wątek: C+ gsi wtryski  (Przeczytany 4044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

C+ gsi wtryski
« dnia: Styczeń 28, 2010, 14:17:38 pm »

mexyk

• Gość
Siemka, jak wymontować i wyczyścić wtryski ? Po wymianie pompy, filtra paliwa i czyszczeniu baku auto odpala ale chodzi jak by nie na wszystkie gary. Mechanik ktory to robil mowil, ze jak sie nie przepchaja to trzeba bedzie wyczyscic....

C+ gsi wtryski
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2010, 16:04:09 pm »

wito

• Gość
Odkręcasz wężyk paliwowy od listwy odpinasz wężyk przelewowy i wtyczki (trzeba wyjąć takie sprężynki zabezpieczające), wykręcasz 2 śruby m6 które mocują magistrale do kolektora (jest z tym troszkę gimnastyki), teraz wystarczy pociągnąć i wtryski wyskoczą z gniazd. Żeby oddzielić wtryski od listwy musisz usunąć takie metalowe zabezpieczenia. Przy ponownym montażu posmaruj o ringi mydłem żeby się dobrze ułożyły.
Co do samego czyszczenia niech inni sie wypowiedzą

C+ gsi wtryski
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2010, 20:12:36 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
jeśli chodzi o czyszczenie
niektórzy czyszczą je za pomocą zanurzenia w nafcie. inni dolewając do  benzyny specyfik,
 tak czy inaczej wtrysk jest zawsze zamknięty . jego otwarcie następuje w wyniku podania mu napięcia na zasilanie,  
sposobem sprawdzenia wtrysków jest podstawienie 4 naczyń  zawieszenie nad nimi całej magistrali podanie paliwa przez pompę i obserwowanie czy paliwo  podane przez wtrysk tworzy stożek rozchodzą się po ściankach naczynia równomiernie oraz czy wszystkie wtryski podają je z taką samą dawką.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

C+ gsi wtryski
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2010, 21:40:32 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
mexyk, a cewke sprawdzales czy nie zamulona jakims syfem
kolega mial podobny problem i u niego winowajca byly zapchane jakim blotem gniazda w cewce ,chodzil jak traktor po przelozeniu do mojego tej cewki te same objawy ;)
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

C+ gsi wtryski
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2010, 10:54:26 am »

mexyk

• Gość
Ale na gazie chodzi normalnie

Odp: C+ gsi wtryski
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2011, 12:52:36 pm »

Offline Bomber

• Sympatyk
    • 2.0C '84, Omega Bfl '03
Pojechałem na szrot żeby kupić kabelki od wtrysku ponieważ u mnie są urwane i samochód nie chodzi na 2 cylinder. Zaglądając pod maskę jednego z samochodów, okazało się że wtyczka oznaczona na czerwono jest wpiętą bezpośrednią we wtyczkę oznaczoną zielona strzałką.

Jak jest u mnie widać na zdjęciu. Pytanie jak to jest rozwiązane fabrycznie?

Odp: C+ gsi wtryski
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 24, 2011, 13:46:49 pm »

Offline pigini

• Sympatyk
  • Caro+/- ? 1,4 16v 1994
może dlatego że tamten " szrotowy" poldek nie miał instalacji gazowej  i wtryski nie były wpięte przez emulator. ::)
Jeśli nie potrafisz naprawić czegoś młotkiem, masz problem natury elektrycznej.