Autor Wątek: Rover - problem z ładowaniem  (Przeczytany 20304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Rover - problem z ładowaniem
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 06, 2011, 09:17:50 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Powiem szczerze na 9 lat jazdy roverkiem nigdy nie miałem problemów z alternatorem jako takim. Owszem zdarzyło się że urwał się kabelek przy rozruszniku albo latem zeszłego roku poluzowało koło pasowe (ale to z mojej winy bo zerwałem gwint nakrętki) czy ostatnio tak prozaiczne jak naciąg paska klinowego (ładowanie skoczyło z 13,5 do 14,2) ale nigdy nie było problemów z elektryką. Jedynie łożyska zmieniałem i raz diody wzbudzenia (ale jak przed tak i po kontrolka dalej się żarzyła).

A poco tobie kupować regulator. Uszkodził się czy szczotki się skończyły. Bo jeśli same szczotki to da się je wymienić na nowe...
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

Odp: Rover - problem z ładowaniem
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 06, 2011, 14:58:11 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Ano właśnie ciężko jest znaleźć w W-wie szczotki ;)
Obdzwoniłem już: Elektrotechnikę na ul. Promenady, całą WGE, AVT koło Płochocińskiej i nigdzie nie prowadzą sprzedaży szczotek węglowych. Wiem, że na Wolumenie jest jeden pawilon sprzedający szczotki ale to zupełnie drugi koniec miasta...
BTW jakiej długości są nowe szczotki? Na oko to tak ze 20-25mm.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2011, 15:07:09 pm wysłana przez jimo#1921 »
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;