Autor Wątek: Mój poldolot:)  (Przeczytany 6607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mój poldolot:)
« dnia: Maj 10, 2012, 00:37:22 am »

Independent_man

• Gość
Witam
Na życzenie kolegów z działu "Tu możesz sie przywitać"..wklejam kilka fotek mojej "zabaweczki"
Sa to zdjecia stare ale w sumie niewiele sie zmieniło na dzień dzisiejszy...choc ostatnio jest kilka kosmetycznych zmian: zmieniłem kołpaki bo stare sie posypały , wywaliłem pokrowce bo juz stare (zamierzam dopiero kupić nowe) , no i niestety ruda zaczeła sie do niego dobierac :(....po założeniu gazu jezdziłem codziennie , a scislej co drugi dzien bo na zmiane z kolegą...przez 2 lata do pracy (80 km dziennie).....no i zima sól i inne morderstwa dla mojego "pieszczoszka" ..dały znac o sobie.Ale są to na razie drobne ogniska...praktycznie byłyby niewidoczne na zdjeciu (wewnetrzna cześć słupka od strony kierowcy , wewnetrzne okolice listwy plastikowej pasazera i jeszcze może ze dwa miejsca z rudą wielkości moze 1-2

Mam nadzieje że sie wkleiło...bo robiłem to pierwszy raz:)

Odp: Mój poldolot:)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2012, 00:54:34 am »

Independent_man

• Gość
....chyba coś źle zrobiłem bo chyba nie można otworzyc...nie umiem:(:(:(
...jakby co zapraszam tu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8958d4ff77e605b0.html

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2012, 04:36:06 am »

Offline THRBB

• Sympatyk
    • atu minus 97'
Haha sprytne boczki, takie same pokrowce na fotele i będzie pimp  <lol>

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2012, 12:18:55 pm »

Offline PutiN|FSO

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16V
Bardzo ładny tylko jak dla mnie ten dodatkowy spojler na klapie trochę szpeci <spoko>

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 11, 2012, 10:10:31 am »

Offline CoveName

• Sympatyk
  • Pasji Nie Zatrzymasz !
spojler na spojlerze ... do niczego to nie pasuje
W poszukiwaniu.........

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 12, 2012, 00:17:22 am »

Independent_man

• Gość
Odnośnie tego spoilera to odpowiem: jest to "radosna twórczość" pierwszego właściciela.Nie bardzo teraz można coś z tym zrobić gdyż  jak go usunę to pozastaną po nim chyba dziury albo inne szpecące ślady.
Zresztą mnie on aż tak bardzo nie razi....no może wieje troszke wioską;)...ale zawsze to jakaś odmienność od stadardu.Ale jak najbardziej rozumiem Was ...znawców i kolekcjonerów marki....dziekuje za komentarze i prosze o jeszcze.
p.s
Jakbym wam wkleił zdjecie noska to dopiero by sie posypały gromy;)...to tez twórczośc poprzednika
Ale co mi tam ....cykne i wkleje.....tylko mi nie uzywać wulgaryzmów :):):):)

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2012, 07:45:18 am »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
witaj , widzę ze podchodzisz do tematu podobnie jak ja.\
 Jaki ma przebieg ten twój , jaki zakres prac przewidujesz w nim , chodzi mi o postępująca korozje. Widać że zadbany i szanowany sprzęt , który był eksploatowany codziennie. Dopicuj go tak aby robił wrażenie fabrycznego:) ogólnie fajny kolor i widać że zadbany. Planujesz jakieś mody itp??
zapraszam też do skomentowania mojego sprzęta, pozdrawiam.

FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 13, 2012, 09:53:44 am »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
Pięknie sie prezentuje. CZyżby kolejny 74U na forum??
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 13, 2012, 10:59:30 am »

Independent_man

• Gość
witaj , widzę ze podchodzisz do tematu podobnie jak ja.\
 Jaki ma przebieg ten twój , jaki zakres prac przewidujesz w nim , chodzi mi o postępująca korozje. Widać że zadbany i szanowany sprzęt , który był eksploatowany codziennie. Dopicuj go tak aby robił wrażenie fabrycznego:) ogólnie fajny kolor i widać że zadbany. Planujesz jakieś mody itp??
zapraszam też do skomentowania mojego sprzęta, pozdrawiam.

...przebieg 84 tyś ..co do zakresu prac to muszę naprawde usiaść i wszystko zaplanować bo autko troszkę sie zastało (od wrzesnia 2011-podjąłem pracę i dostałem służbowy samochód)...wymieniłem kołpaki bo stare popekały..(ale kupiłem badziewie wiec to chyba bedzie do poprawki;)...musze zakupic jakies ładne pokrowce bo stare miały już z 10 lat i pod nimi fotele sie troszke wypaczyły....co do korozji to sprawę oddam chyba fachowcom...mam znajomego blacharza...myśle że zrobi to lepiej niz ja....ale to temat bardziej na wakacje.Co do modów to nie chciałbym zrobić wiochy jakimiś dodatkami typu "spoiler na spoilerze" ;)...i jesli sie zdecyduje to tez u jakiegoś profesjonalisty:)...ale tak sobie mysle czy tu aby nie iść w drugim kierunku...w kierunku powrotu do stanu fabrycznego bo chyba to mnie bardziej kręci.(i tak na przeglądzie technicznym ....kiedy wjade na kanał...to mnie pytają czy ja prosto z FSO jadę hahah)

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 13, 2012, 11:01:19 am »

Offline bartek66977

• Sympatyk
    • Atu Plus GSi-> GTi
Rób na fabrykę  a nie pożałujesz :-) Naprawdę zacne Caro, gratuluje zakupu  <spoko>
Polonez jest bogiem, atu plus nałogiem, GTi podstawą, RWD zabawą :-)

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 13, 2012, 14:47:29 pm »

Independent_man

• Gość
....zakupu....hm....mam go prawie od nowki.....kupilem go w 1999 roku z przebiegiem niespelna 9 tys.....to prawie przyjaciel :)

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 13, 2012, 15:31:51 pm »

Offline bartek66977

• Sympatyk
    • Atu Plus GSi-> GTi
to prawie przyjaciel :)

Prędzej członek rodziny ;-)

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 13, 2012, 17:35:49 pm »

Independent_man

• Gość
Prędzej członek rodziny
bartek66977  "członek rodziny" nie bardzo ...bo moja żonka i synek nie bardzo podzielają mój zachwyt :(....pukają sie wtedy znacząco w czółko na znak dezaoprobaty.Ale nie przejmuję sie nimi :)....to snoby :) (szczą za moim służbowym oplem-a dla mnie to tylko taki "odkurzacz z kierownicą-jeździ i tyle...co w tym szczególnego)

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 13, 2012, 18:15:23 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
bartek66977  "członek rodziny" nie bardzo ...bo moja żonka i synek nie bardzo podzielają mój zachwyt :(....pukają sie wtedy znacząco w czółko na znak dezaoprobaty.Ale nie przejmuję sie nimi :)....to snoby :) (szczą za moim służbowym oplem-a dla mnie to tylko taki "odkurzacz z kierownicą-jeździ i tyle...co w tym szczególnego)
niestety, członkowie w rodzinie jakoś nie mają z tego zachwytu że człowiek ma pasję, lecz na swój sposób ją podzielają , bynajmniej tak jest u mnie:) na twoim miejscu zdjął bym ten spojler i zostawił tak jak fabryka zrobiła:)
FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 20, 2012, 12:17:26 pm »

Offline bartek66977

• Sympatyk
    • Atu Plus GSi-> GTi
niestety, członkowie w rodzinie jakoś nie mają z tego zachwytu że człowiek ma pasję, lecz na swój sposób ją podzielają , bynajmniej tak jest u mnie:)

Niestety znam to uczucie i też mnie to boli...

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 20, 2012, 14:48:38 pm »

Offline mily24

• Sympatyk
  • HEBEL TEAM - Ekipa z Krakowa
Cytat: mruk1313 w Maj 13, 2012, 18:15:23 pm

Cytat: Independent_man w Maj 13, 2012, 17:35:49 pm

niestety, członkowie w rodzinie jakoś nie mają z tego zachwytu że człowiek ma pasję, lecz na swój sposób ją podzielają , bynajmniej tak jest u mnie:)

Niestety znam to uczucie i też mnie to boli...

a ja mam to gdzieś :) nikogo na siłe nie będe zmuszał do wielbienia mojej pasji, mnie wystarczy że rodzice i rodzina ją akceptują, choć nie raz słyszałem śmiechy chichy że 15 latek ma fiata i jest w nim "zakochany" ;)
Poldek bardzo przyjemny ale ten szpojler to pomyłka :) mimo wszystko myśle ze powinien zostać originalny
Daewoo Polonez '99 nowy 1.6GSI
Sweter mk2 1.8 KAMEI X1

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 20, 2012, 17:54:49 pm »

Independent_man

• Gość
Mily24......dokladnie tak jak mowisz....wisi mi i powiewa co inni tam sobie mowia.....powiem wiecej..nawet ich troszke prowokuje.....wczoraj go wywoskowalem..i wyjechalem na rundke;)....blyszczal sie jak psu jajca......niby taki parchaty polonez.....a nie bylo luda coby sie nie obejrzal;)...
.....super fiacik.....to byl moj pierwszy samochod.....mam wielki sentyment do dzis....i zaluje ze go sprzedalem....1300 zl rozeszlo sie na glupoty a autko bylo boskie....1978 r....ech
ale tak po cichu....nic zonie nie mowiac planuje jeszcze takiego poszukac i zakupic...ele to w dalsze plany.
Hi hi.taki ze mnie zbok ze widujac jakies super wypasione fury prosto z salonu...to mnie wogole nie interesuja...nawet po 5 minutach nie potrafie podac jaka to byla marka.....o modelu nie wspomne..a jak spotykam jakiegos fiacika albo poldka to sie ogladam jak za dlugonoga blondynka

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 20, 2012, 23:37:58 pm »

Offline P!otrek

• Sympatyk
  • GSI power :P
    • malinka metalik :)
wiesz ja tez swojego woskuje i nie ma człowieka który by się nie obejrzał :) ale ja to jak widze jakikolwiek fajny samochód to sie oglądam, bo przecież jeżeli chcemy żeby ludzie szanowali POLONEZY to trzeba szanować też innych ;) ale z tym to róznie wychodzi :/
FSO Polonez 1.6GSI 280000km praktycznie 340000 Rest In Pepperoni... jeszcze doczeka się następcy :)
wiem że nie powinienem ale kupiłem passata :D