Autor Wątek: bosch gli - chodzi jakby na trzy gary na zimnym  (Przeczytany 6456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: bosch gli - chodzi jakby na trzy gary na zimnym
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 07, 2012, 12:35:11 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
a jeszcze to,
potencjometr jest regulowany i nastawia sie go pod przepustnice,
nie bez powodu sruba regulacji przepustnicy jest zalana zywica - to sruba do kalibracji najmniejszego otwarcia i sluzy do ustawienia przepustnicy raz na zawsze przez producenta,
po TPSie tego nie ustawisz ,lepiej poluzyj serwomotor i ustaw przepustnice tak ,by silnik pracowal na obrotach 800rpm po rozgrzaniu, bez obciazenia
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 07, 2012, 18:08:13 pm »

Offline barton

• Nowicjusz
czyli ta druga śrubka (nie ta przy serwomotorze) służy do regulacji tych minimalnych obrotów przy maksymalnym rozgrzaniu tak ?

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 07, 2012, 20:50:54 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
czyli ta druga śrubka (nie ta przy serwomotorze) służy do regulacji tych minimalnych obrotów przy maksymalnym rozgrzaniu tak ?

no nie dokonca,
ona sluzy do ustalania danego ,fabrycznego przeplywu przez przepustnice,
ale jak ja juz rozruszales ,to inaczej nie ustawisz niz na prace silnika,
zauwaz ,ze 800rpm to obroty za niskie i wtedy ECU bedzie chcial ja podniesc sewomotorem ,wiec musisz go odlaczyc (odkrecic fizycznie ,zeby nie podpieral przepustnicy)
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 07, 2012, 20:55:58 pm »

piciek

• Gość
Barton w razie, gdyby nie chciało Ci się bawić w ustawienia, mam przez przypadek na sprzedaż kompletny wtrysk Boscha :)

« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 07, 2012, 22:42:42 pm »

Offline barton

• Nowicjusz
Srebrna Strzało :) a ile byś chciał, za to cudo?
i co mu dolega :)

podpiąłem się pod kompa, generalnie boli go jedno - już nie pamiętam dokładnie ale bodajże "Błąd nastawień przepustnicy - sygnał niewiarygodny"
Po skasowaniu zaraz wyskakuje znowu, po resecie też.

Dodatkowo przy teście urządzeń wykonawczych - bodajże nr 4 czyli nastawnik - też objawy są dziwne - mianowicie "krokowiec" który imho powinien się wychylać o te 17stopni nie robi nic tylko robi bzyk bzyk bzyk bzyk... myślałem, że może za ciężko ma i nie jest w stanie pchnąć przepustnicy, ale na pusto też się nic nie wychyla. Czyli pewnie szrot. Wku*wia mnie to, bo "krokowiec" ma może za sobą jakieś 5 tyś km - kupowałem nowego oryginała :(

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 08, 2012, 17:00:19 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Czyli pewnie szrot
Jeśli kupiłeś nowy oryginał to raczej gdzie indziej leży przyczyna. Masz wszystkie przejścia między sterownikiem urządzeniami wykonawczymi? Nigdzie nic nie przyśniedziało?
Pomóżmy Jackowi!

« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 08, 2012, 19:54:58 pm »

Offline barton

• Nowicjusz
sprawdzę jutro z ciekawości. Wydaje mi się, że on może i był dobry ale się spalił przez te źle ustawione śrubki? Tak czy siak jutro sprawdzę [up].
Tak czy siak ^2 zamówiłem :) już cały działający wtrysk

« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 17, 2012, 12:38:51 pm »

Offline barton

• Nowicjusz
założyłem wtrysk od silvera i wszystko działa.

Auto było u gazownika i jeździ teraz jak szatan i nawet nie gaśnie :). Nawet robiłem wczoraj test i odpalił na zimno z gazu.

Dzięki wszystkim za pomoc :)

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 17, 2012, 20:33:44 pm »

piciek

• Gość
no to ciesze się, że wszystko ok :)