Z góry dzięki za chęć obejrzenia mojego autka
Otóż Poloneza odkupiłem od swojego ojca, ustaliłem że dam mu 1000 zł.
Autko ogólnie jest w dobrej kondycji, nie posiada wielu oznak korozji jak na trapeza.
Silnik to znana wszystkim jednostka na wtrysku abimex.
Działa w nim nawet wspomaganie, niestety centralkę i alarm jakiś debil odpiął.
Kolor (uzyskany dzięki kolegom z forum) to szmaragdowy metalik nr.122.
Oczywiście auto na podtlenku lpg.
Chciałbym zrealizować projekt jaki mam już ustalony postaram się go jasno przedstawić.
Chciałbym Poloneza obniżyć, pomalować w czarny mat wyposażyć w szeroką stal pomalowaną w zielonkawy lub pomarańczowy kolor. Wsadzić jednostkę napędową z Rovera (1,4 lub 1.6) zamontować krzesła grocliny, przód autka składał by się z pomarańczowych kierunkowskazów i grila z orciari, lampy przeciwmigielne zółte oryginalne firmy Zelmot. Pomalowane odbłyśniki w lampach na czarno. Tył by się miał składać z wywalenia haka i kiczowatego spojlera, jako dodatek dołożył bym jakiś skromny wydech (rzecz jasna nie agro)
Jak narazie jestem w trakcie robienia prawa jazdy, (teoria zaliczona, wtorek 28maj praktyczny) i w miarę starań dbam o trapeza na tyle ile mnie stać. Po zrobieniu prawka i skończeniu szkoły 14 czerwca. Myślę że dostanę prace. Więc pieniążki zaczną wpływać na konto co przełoży się na robienie poldolota.
Oczywiście wszelka krytyka jak i pozytywizm mile widziany, wszelkie doradztwo również mile przyjmę.
Oferty taniego kupna części chętnie przyjmę.
Ogólnie dziękuje za obejrzenie i w ogóle zainteresowanie się moim autkiem co później projektem.
Zdjęcia trapeza zostaną wrzucone jutro czyli 24 maja.
Pozdrawiam Serdecznie
Rafał ''juby''