Autor Wątek: Jakośc części TRW  (Przeczytany 4444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jakośc części TRW
« dnia: Grudzień 08, 2013, 23:11:11 pm »

Offline slonik

• Sympatyk
Ostatnio kupiłem dwie tuleje wahaczy do dupowozu jakim jest siena. Bardzo się zdziwiłem jak po otwarciu obu opakowań stwierdziłem że tuleje różnią się od siebie.

Obie o tym samym numerze, obie ładnie zapakowane. Różnią się nie tylko tym gumowym elementem, ale i wysokością, różnica jakieś 2-3 mm. Myślałem że jak TRW to chociaż jakość będzie ok, a  tu lipa... Wniosek chyba będzie taki, że TRW poprostu jest pakowaczem. Facet w sklepie chciał mi dać Delphi, ale mówię zaczekam, zapłacę więcej, będzie lepiej :) Mieliście podobne doświadczenia?

Odp: Jakośc części TRW
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2013, 23:14:55 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
albo były to jakieś zwroty :)

albo błąd podczas pakowania
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2013, 08:40:14 am »

Offline ujban88

• Sympatyk
    • Fiat 125p
Nie spotkałem się jeszcze z tym aby wystąpił bład pakowania.
Zamawiajac cześci do warsztatu, sklepy przysyłają zazwyczaj złe części, przez tel nie ma sensu zamawiać bo to już jest prawie pewne że część nie będzie pasować
Moc V-ki

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2013, 09:16:59 am »

Offline Bartekcom#1982

• Klubowicz
    • 2x FSO Polonez
Kupiłem kiedyś cylinderki do bębnów prawy i lewy, po rozpakowaniu okazało się że w każdym pudełku był lewy. Także błędy podczas pakowania się zdarzają.
Daewoo-FSO Polonez Atu Plus 1.6GSi 2001'
FSO Polonez 1.5SLE 1989'
Opel Vectra C FL Sedan 2.2DIRECT 2005'

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2013, 09:30:21 am »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
albo były to jakieś zwroty :)

albo błąd podczas pakowania
Dokładnie tak.
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2013, 21:09:24 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Nie spotkałem się jeszcze z tym aby wystąpił bład pakowania.
Pracuję na magazynie części od 10-ciu lat i niestety błędy pakowania (fabryczne) się zdarzają. Czasem całą serią idzie nie ta strona, nie ten element. Inną sprawą są błędy pakowania w magazynie centralnym na Polskę - tu zdarzyło mi się otrzymac zderzak zamiast drzwi, zbiornik płynu chłodniczego zamiast zaworu EGR. Tak naprawdę to czasem niezła loteria. :)
Co do samych części TRW - jeśli chodzi o zaciski hamulcowe są lepsi niż Bosch. Zacisk Boscha nie wyjechał nawet z warsztatu i już lał.

Musisz zareklamować te tuleje, niech wymienią Ci na właściwe.
Pomóżmy Jackowi!

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2013, 23:19:45 pm »

Offline slonik

• Sympatyk
Ogólnie jestem rozczarowany całą sytuacją. Nauczka na przyszłość- oglądać dokładnie zanim się zapłaci. Panowie z motoryzacyjnego mnie znienawidzą :) Pozwoliłem sobie napisać maila do wszystkich oddziałów firmy TRW Polska, opisując całą sytuację. Dostałem jedną odpowiedź.

"Zakłady TRW w Częstochowie produkują pasy bezpieczeństwa, zwijacze oraz poduszki powietrzne.
Nie posiadam informacji, gdzie produkowane są tuleje, dlatego informacji na temat ich oryginalności proszę zasięgnąć w autoryzowanym serwisie obsługi
"

Taka odpowiedź na odczepnego. W autoryzowanym serwisie, czyli gdzie? Ogólnie rzecz ujmując, zawsze starałem się kupować markowe części, ale widzę, że chyba nie warto... W myśl zasady, że skoro nie widać różnicy, po co przepłacać...

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2013, 07:13:44 am »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
W zeszłym roku kupiłem klocki na przód tej firmy do hondy accord 98r. Auto robi rocznie jakieś 3tyś km. I po około roku zauważono odrywanie się okładziny ciernej od blachy. Klocki wymieniłem na coś innego.