Mam problem z montażem radia w Trucku (instalacja elektryczna w nim to MR93 czyli Caro minus). Do radia są 2 kostki - w białej są 4 przewody idące do głośników w drzwiach (2 żółte, 2 zielone) i to jest OK, włożyłem głośniki, działają.
W drugiej kostce, czerwonej, są 3 przewody - czarny (masa), czerwony i czerwono czarny. Myślałem że jeden z nich to stały + a drugi to + po stacyjce. Podłączyłem radio i nic, wziąłem więc miernik i sprawdziłem że nie ma napięcia. Zajrzałem do bezpiecznika (brązowy 7,5A nr 10) i jest OK. Odchyliłem zatem skrzynkę bezpieczników i tu ZONK - do gniazda tego bezpiecznika dochodzi przewód czarny który mostkuje się z innym gniazdem oraz drugi przewód, czerwony który jest zakończony konektorkiem w plastikowej obudowie i wisi w powietrzu. W pobliżu skrzynki nie widzę innego wolnego przewodu czerwonego z plastikową obudową który by pasował.
Czy ktoś pamięta gdzie się szukać początku 3 przewodów które idą do kostki zasilającej radio? Nie chcę rozbierać całej deski żeby to wytropić, i nie chcę też ciągnąć nowego przewodu od akumulatora.
Patrzyłem na schemat ale niestety w nim czerwony przewód od skrzynki bezpieczników idzie do czegoś co się nazywa "złącze przewodów oświtlenia wskaźników" czy jakoś tak i na tym koniec śladu.