Autor Wątek: LAmpy oświetlenia wnętrza.  (Przeczytany 3070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LAmpy oświetlenia wnętrza.
« dnia: Wrzesień 11, 2014, 10:03:12 am »

Offline Vornar0

• Sympatyk
    • Polonez Kombi[Van] Plus 1.6 MPI (klima, el.szyby, el.lusterka itp.)
Zadam może naiwne pytanie, ale kupiłem Atu Plusa, w którym nie było, ani jednej żarówki:P Moje pytanie zatem brzmi: Jakie to są? W kabinie duża lampa ma chyba te same co w bagażniku. Dochodzi jeszcze mała ruchoma lampeczka.  I drugie pytanie: Jak to jest z czasówkami w Atu? Wydaje mi się, że przełączniki są tylko dwupozycyjne... Pozdro!

Odp: LAmpy oświetlenia wnętrza.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2014, 10:20:09 am »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
Ta lampa jest tak pomyślana, że nie da się jej wyłączyć (tylko na stałe, lub drzwiami), stąd pewnie wyjęte żarówki.
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2014, 10:27:09 am »

Offline Vornar0

• Sympatyk
Acha, czyli ktoś w FSO podczas imprezy z jakimś żółtkiem wpadł na zajebiście spaprany pomysł. Wystarczy jeden zepsuty przycisk i problem się zaczyna.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2014, 13:10:21 pm »

Offline Vornar0

• Sympatyk
Sprawdziłem. Oświetlenie bagażnika działa na czujnik, za to oświetlenie wnętrza działa tylko na zasadzie ON/OFF .....

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 13, 2014, 21:16:01 pm »

Offline djcygan2009

• Sympatyk
    • EX Polonez Caro Plus 1.6 GSI
Moje pytanie zatem brzmi: Jakie to są? W kabinie duża lampa ma chyba te same co w bagażniku. Dochodzi jeszcze mała ruchoma lampeczka.

W tej lampce idą dwie żarówki  rurkowe 39 mm oraz w ruchomej lampeczce idzie żarówka W5W taka sama co w postojówkach i podświetleniu tablicy rejestracyjnej ;-)
NO BASS NO FUN :)

Lanzar MAX 12 + CarPower HPB-1502 -> Ground Zero 30 SPL + Crunch GTX 3000D -> ??

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2015, 00:29:46 am »

Offline Vornar0

• Sympatyk
Ok dzięki. Dalej jednak nie rozwiązałem problemu z oßwietleniem czasowym. Dokąd idzie wiązka z czujników otwatcia drzwi?

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2015, 13:57:44 pm »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Kombi 1,8 16V
Do niebieskiej kostki w skrzynce bezpieczników, tzn. do "urządzenia mikroprocesorowego" odpowiadającego min. za oświetlenie wnętrza, pracę wycieraczek i podgrzewanie tylnej szyby. Jak nie miałeś żadnych żaróweczek to uważaj bo możesz mieć skopane to urządzenie i pod twoją nie obecność "duża" lampka może się zapalać i rozładowywać aku, przynajmniej u mnie tak było, więc poszukałem innego modułu... teraz dla odmiany po każdym uruchomieniu silnika włącza grzanie tylnej szyby :)

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 30, 2015, 02:22:20 am »

Offline Leksu

• Nowicjusz
  • Kiedy jade jest impreza....
    • Polonez Caro Plus 1.6 GSI /1999
Witam ,mam problem z oświetleniem wnętrza w Caro+ ,manualne właczanie dziala, tylko nie dziala mi zapalanie oswietlenia podczas otwarcia drzwi,nie znam sie zbytnio na elektryce ale jak sprawdzalem probowka to na ustawieniu przycisku na drzwi mialem plus po dwoch stronach zarowek czyli probowka swiecila sie z jednej i z drugiej strony zarowki gdzie przy manualnym wlaczeniu probowka swieci sie ,z jednej strony czyli plus a z drugiej sie probka nie swieci czyli jest przeplyw pradu i oswietlenie sie swieci ,czy to jest ten mikroprocesor czy cos innego? Prosze o pomoc

Wysłane z mojego HUAWEI Y330-U01 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 30, 2015, 12:02:59 pm »

Offline diodalodz

• Sympatyk
Zacznij od wyczyszczenia wyłączników krańcowych w drzwiach. Jak kupiłem poloneza to był tak mało używany że zardzewiały miejsca połączeń. Musisz je wykręcić i oszlifować powierzchnie .
Jeśli to nie pomoże to trzeba sprawdzić urządzenie mikroprocesorowe w skrzynce bezpieczników. Ono podaje masę na lampkę gdy jest w trybie Automatycznym. Sterowane jest to tranzystorem MOS typu N T5 (BUZ11) w procku produkcji hybryd.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2015, 18:30:30 pm »

Offline Leksu

• Nowicjusz
  • Kiedy jade jest impreza....
    • Polonez Caro Plus 1.6 GSI /1999
Ok ,będe działał ,dzieki.

Wysłane z mojego HUAWEI Y330-U01 przy użyciu Tapatalka