Robiłem jedynie szlif korb bo rozpaprało panewkę na 2 garze. (Zreszt? kiedy? to samo było z tym że na innym wale) Koszt 50 zł za szlif i no i 100 zł za nowe panewki (50 + 50) - wymieniłem wszystkie - silnik jeszcze przed konwersj? kręcił się bez problemów na 7500 obrotów więc nowe panewki mu nie zaszkodz?.
Dzi? postaram się pojechać (zaholować) na jaki? kanał i naprawić sprzęgło - chyba łapa spadła więc nie wiem czy bez rozbierania to nastawię.
Ku gwoli ?cisło?ci - Atari miał 1.79 Mhz zegar a C64 - ok 1 Mhz.
[ Dodano: 2005-05-16, 09:34 ]No to mam problem - nie wiem do końca co jest ale silnik tylko raz na jaki? czas łapie synchronizację z wałem korbowym - podejrzewam ten czujnik Halla który jest na wale.
Zrobiłem test sterownika i wszystko jest w porz?dku jak podaję sygnał z portu LPT (napisałem prosty programik w qbasicu który emuluje koło pasowe z Abimexa - dokładnie impulsy - jak kto? by chciał to mogę podesłać - może się przydać do testowania modułu dis).
Cał? noc wszystko chodziło bez zarzutu więc na pewno problem tkwi w impulsach nie w sterowniku. Ponieważ dodałem diodę Led migaj?c? w takt impulsów więc wiem że takowe dochodz? z wału.
Zatem mam pytanie - ma kto? może lewy (czyt. niepotrzebny) czujnik położenia wału wraz z kabelkiem z Abimexu
? My?lę o pożyczeniu b?d? odkupieniu go za jak?? symboliczn? opłat? (niestety mój budżet na ten projekt został już wyczeprany a wszystko nadal nie ?miga) Do tego doszły nieoczekiwane wydatki jak linka do sprzęgła itp.