Autor Wątek: Kierunki i awaryjne - pomocy  (Przeczytany 1663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kierunki i awaryjne - pomocy
« dnia: Luty 11, 2006, 03:07:07 am »

valmont

• Gość
Wie może ktos gdzie w polonezie (caro plus 1.6 rocznik 1997) jest przerywnik kierunkowskazów i swiateł awaryjnych??
I drugie pytanko, jezeli bezpiecznik i przerywacz jest ok to jaki moze byc powód niedziałania awaryjnych i migaczy??

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2006, 13:13:38 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
kierunkami zawiaduje urzadzenie uP H167.... znajdziesz je w skrzynce bezpiecznikow (dlugie, chyba niebieskie) - wyjscie na styku 49a
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2006, 15:03:18 pm »

valmont

• Gość
chodzi o to co jest opisane jako urzadzenie mikroprocesorowe??? Jak sprawdzic czy własnie to nawaliło i jak to naprawic jesli niedziala, pewnie wymiana ale gdzie to kupic??
Prosze o lopatolgiczne wytłumaczenie.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2006, 15:27:48 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
tak to urzadzenie mikroprocesorowe... produkuje to Hybryd... a gdzie kupic? znajdziesz :)

narazie nic wiecej nie powiem o naprawie bo jestem na etapie zebrania o uszkodzone takie urzadzonko do analizy od Mebiga  ;)
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2006, 20:10:48 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Z tego co wiem to też potrafią padać przekażniki w kierownicy....Mi padły długie światał w plusie z 1997 aloe to był ten przekaŹniuk mikroprocesorowy i nie był za tani

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2006, 21:19:12 pm »

valmont

• Gość
To była wina mikroprocesora wystarczyło go wyjac i wsadzic spowrotem :)
Dzieki za pomoc.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2006, 23:43:23 pm »

Chudson

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
Z tego co wiem to też potrafi? padać przekażniki w kierownicy....Mi padły długie ?wiatał w plusie z 1997 aloe to był ten przeka?niuk mikroprocesorowy i nie był za tani

za długie odpowiada inny (biał )  mikroprocek nie ten niebieski.  Ten od ?wiateł kostuje co? koło 70 zł a niebieski koło 90 . natomiast zielony jest od p.mgielnych tylnych i kosztuje tyle samo co biały.
Wszystkie do dostania w sklepach je?li kiedy? bedziesz potrzebował.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 23, 2006, 12:48:38 pm »

ajk#1212

• Gość
Miałem podobny problem(C+ 97r). Nagle bez ostrzeżenia padały mi kierunki(raz na trasie Wrocław Opole około 5 razy). W moim przypadku wystarczyło "pykn?ć" awaryjnymi. Zacz?łem szukać jakiego? używanego hybryda, ale w miedzyczasie problem ustał i dalej jeżdżę(a własciwie jeżdz? moi starzy bo się poldkami zamienili?my) na starym urz?dzonku.