Autor Wątek: ustawienie zworek w stag 2-l  (Przeczytany 3076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ustawienie zworek w stag 2-l
« dnia: Wrzesień 17, 2005, 07:58:09 am »

jjjanek

• Gość
Koledzy poszukuj pomocy odno?nie ustawienia zworek w instalacji gazowej stag 2 założonej w polonezie z jednopunktowym wtryskiem Bosch dodam, że sonda jest 4 kablowa
Zworki s? opisane tak
Przeł?czniki 1234 -1v typ sondy - fala 1v symulacja 1,2to styk zwarty na zworkach

Przeł?czniki 1234 -5v typ sondy - fala 5v symulacja 1,2,3, styk rozwarty na zworkach

Przeł?czniki 1234 -1v typ z sondy  - symulacja, z sondy 1,2,3to styk zwarty na zworkach

Przeł?czniki 1234 -typ sondy 5 v z sondy - 3, to styk zwarty 3,  na zworkach
Przeł?czniki 1234  -typ sondy 1 symulacja  masa  -1,2,4, to styk zwarty  na zworkach
Przeł?czniki 1234  -typ sondy 5 symulacja  masa  -,4, to styk zwarty  na zworkach

Jak dostałem pudełko z centralk?  poustawiane było    
Przeł?czniki 1234 -1v typ sondy - fala 1v symulacja 1,2to styk zwarty na zworkach
Ja ustawiłem tak jak poniżej i nie wiem czy dobrze

Przeł?czniki 1234 -1v typ  z sondy  - symulacja, z sondy 1,2,3to styk zwarty na zworkach

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2005, 23:37:02 pm »

sztywny13

• Gość
Sondę masz napięciow? o fali do 1V. Ustaw więc rodzaj sondy 1V, oraz symulację z sondy. Je?li komp benz. będzie głupiał to ustaw symulacja masa.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2005, 07:12:37 am »

jjjanek

• Gość
Dzięki sztywny#1820  tak wła?nie mam ustawione trochę dużo mi palił, bo około 12litrów a na komputerze wyskakiwał mi komunikat w błędach zbyt wysoka mieszanka troszeczkę przykręciłem przy silniczku krokowym ?rubkę (silniczek krokowy sterowany jest przez centralkę, ale dodatkowo posiada na dole ?rubę do regulacji,)więc deczko wkręciłem błędu już nie mam, ale pokazał się nowy bł?d sporadyczny zwarcie sondy lambda do masy zastanawia mnie jeszcze tak zwany komputerek lpg a dokładnie KONTROLER SONDY LAMBDA STAG2-L wychodzi z niego wi?zka tak jakby do podpięcia testera lub komputera wiem, że jest to najtańsze urz?dzenie, ale moje dodatkowe pytanie czy za pomoc? gazownika Idzie co? jeszcze dodatkowo ustawić czy lepiej dać sobie spokój i nie płacić tych 40 zł, bo i tak regulacja wiele nie da

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2005, 11:56:17 am »

sztywny13

• Gość
Kostka która wychodzi z kontrolera służy do podł?czenia testera na którym widać pracę sondy lambda, otwarcie krokowca i ewentualnie obroty. Oczywi?cie w celach diagnostycznych i regulacyjnych. Szkoda 40pln :smile: