Mój pold to Caro Plus 97 na jednopunkcie i jestem drugim wła?cicielem. Poprzednik zamontował w 2002 r. instalke Bedini na sterownikach Polgas (gdzie? w Zabrzu - reduktor 120E). Nie wiem czy instalacja była tam serwisowana, ale przypuszczam że jaki? okres napewno. Na razie (odpukać) nie mam z ni? poważniejszych problemów, ale jest jedno ale.
Moje pytanie jest do kogo? kto ma tak? instalację lub wie jak się z ni? obsłużyć. Mianowicie czy ciężko jest wyczy?cić filtr gazowy w tym typie instalacji, czy może robi się to tak jak w dowolnej instalce - tak jak opisy można znale?ć na forum?
Niedawno zaczęła mnie również intrygować pewna rzecz. Odpalam polda na benzynce i przy 2000 obr przeł?cza się na gaz automatycznie. Po ustawieniu przeł?cznika na gaz - dajmy na to po krótkiej je?dzie i wył?czeniu silnika - i próbie odpalenia auta na samym gazie jest wszystko ok, tzn autko odpala, ale tylko raz po chwilowym "chechłaniu". Niestety przy kolejnej próbie na samym gazie - już nie chce odpalić. Czy to jest normalne zachowanie się instalacji? Na ustawieniu automatycznym wszystko działa sprawnie.
Mam wła?nie zamiar wyczy?cić filtr gazu i wysypać to ustrojstwo grafitowe ze ?rodka, ale nie zabieram się za to bez konsultacji z wami, w obawie by czego? nie pochrzanić. Może po takim zabiegu wszytko wróci do normy. Jak już mówiłem nie wiem czy ów filtr był kiedykolwiek czyszczony, ale z reduktora spuszczam olejnicę (zazwyczaj tylko 1 kropla).
Proszę o względne łopatologiczne wyja?nienia, gdyż nie znam się na mechanice, choć chęci mam duże
[ Dodano: 2005-05-17, 22:29 ]Dodam że wszystko inne w poldzie chodzi bez zarzutów ze strony mechaniki i elektroniki (je?li tak to można nazwać
)