Autor Wątek: Neony w srodku fiata 125p  (Przeczytany 2161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Neony w srodku fiata 125p
« dnia: Październik 17, 2005, 22:22:23 pm »

XsA

• Gość
czy da sie zamontowac kilka niebieskich neonów we wnetrzu fiata np przy gazie hamulcu i sprzegle zamiast zwyklego swiateka na dachu które sie wlacza gdy otwieramy drzwi jezeli tak to jak to zamonotwac i gdzie kupic takie neony

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :help:

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2005, 22:39:50 pm »

Homik

• Gość
Wszystko da się zrobić, potrzeba trochę zapału, pomysłu, kasy, i czasami dużo czasu...
możesz zobaczyć na giełdzie samochodowej, jest tego pełno, jeśli masz daleko do giełdy zostają ci sklepy motoryzacyjne, bo te coraz częściej mają takie gadżety w ofercie, jeśli nie chce ci się chodzisz i szukać tego zajży na aukcje... na pewno coś znajdziesz... do podświetlenia pedałów radzę zastosować coś krótkiego, i umocować to w takim miejscu i tak co nie będzie zagrażało bezpieczeństwa jazdy, czyli miedzy innymi wiszące przewody albo zakręcone przewody wkoło pedałów... o zgrozo, częsty widok.

:smile:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2005, 23:12:25 pm »

Michał

• Gość
a jak je podłaczyc

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2005, 19:02:29 pm »

XsA

• Gość
wiec jak je podlaczy i jakie wybrac jakas konkretna firma albo cos w tym stylu prosze o pomoc z góry dzieki

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2005, 21:22:31 pm »

Homik

• Gość
trudno tu o jak?? konkretna firmę... dobre neony kosztuj? od 30 PLN w górę... reszta jest na bazie diod, które emituj? bardzo zblizon? barwę ?wiatła do UV je?li o takich my?lisz.. na pewno neony a bardziej pseudo neony na bazie diod będ? dawały więcej ?wiatła punktowego (i to też zależne od budowy "neonu") i będ? trwalsze niż prawdziwy neon.. i oczywi?cie będ? tańsze  :)  
Przyznam że też my?lę o zamontowaniu tego w aucie ale narazie to tylko plany.
i chcę je tak pod?czyć aby była możliwo?ć wł?czenia wszystkich 4 miejsc na nogi oraz aby każde zapalało się oddzielnie dla otwierania kolejnych dzwi. Na razie to plany i jak dojdę do kasy to będę my?lał. Na razie mam inne wydatki :D

Pozdro

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2005, 21:27:12 pm »

XsA

• Gość
a jak je podlaczyc czy musze prowadzic jakies osobne kable które beda bezposrednio do neonów pomózcie bo nie zabardzo sie na tym znam [shadow=orange][/shadow][glow=red][/glow]

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2005, 22:18:20 pm »

XDX#1825

• Gość
kable normalnie tam gdzie masz zasilanie, jak chcesz zeby swiecily na stale to najprosciej podlaczyc sie tam gdzie zapalniczka, albo pod jej oswietlenie.

neony
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 24, 2005, 00:14:52 am »

ojciec

• Gość
witam ja zrobiłem dokładnie to co ty chcesz zrobić jaj neony w słupkach i na nogi.
 kup sobie listwe diodow? daje najmocniejsze ?wiatło i przyklej j? tak pod nogami żeby nie?wieciła na dywaniki tylko gdzie? do przodu wtedy uzyskasz ?wietny efekt podepnij je potem pod zapalniczke i kup sobie uniweralny przeł?cznik. w moim fiaciku 125p ?wietnie to wygl?da (mam niebieskie) a co do słupków to wywal lampki i daj zwykł? najmocniejsz? diode  tylko tak? przystosowan? do 12V bo jak dasz inn? to się spali   w 1 sek. :-) efekt końcowy jest wypasiony polecam wsystkim. pozdrawiam ojciec