Autor Wątek: No i sie zepsulo :/ Wskaznik cisnienia oleju :(  (Przeczytany 1977 razy)

No i sie zepsulo :/ Wskaznik cisnienia oleju :(
« dnia: Listopad 20, 2005, 19:19:36 pm »

Krismielec

• Gość
Wsiadam do auta, przekrecam zaplon, patrze co mi sie tu na tablicy dzieje i widze ze wskazowka od cisnienia oleju oszalala :/ Przekrecila sie na full, po zapaleniu auta troszke opadla..kicha :/ cale szczescie ze kontrolka gasnie po zapaleniu auta, przynajmniej wiem ze cisnienie jest ;p Teraz pytanie, wysiadl wskaznik czy czujnik? i ile taki wskazniczek moze kosztowac..?

Pozdr.

Re: No i sie zepsulo :/ Wskaznik cisnienia oleju :(
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2005, 00:14:31 am »

daro111

• Gość
Cytat: "Kris"
Wsiadam do auta, przekrecam zaplon, patrze co mi sie tu na tablicy dzieje i widze ze wskazowka od cisnienia oleju oszalala :/ Przekrecila sie na full, po zapaleniu auta troszke opadla..kicha :/ cale szczescie ze kontrolka gasnie po zapaleniu auta, przynajmniej wiem ze cisnienie jest ;p Teraz pytanie, wysiadl wskaznik czy czujnik? i ile taki wskazniczek moze kosztowac..?

Witam moja rada to sprawdz czy kabel ma dobre poł?czenie z czujnikiem("b?czkiem")jeżeli tak to prawdopodobnie padł czujnik .Wskażnik rzadko nawala, a ceny nie znam.Pozdro

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2005, 01:34:32 am »

mati_lecha#332

• Gość
Mi ten czujnik pokazuje już od jakiego? czasu ci?gle około 0,5 , ale to olewam. Silnik jest ok , także po co wywalać pieni?dze na nowy czujnik jak i tak się zepsuje.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2005, 19:59:29 pm »

Krismielec

• Gość
Jak odpialem kabelek od czujnika i przekrecilem zaplon, to wstazowka nie drgnela, czyli jednak czujnik wysiadl :/
I chyba pasuje go wymienic bo jak by sie cos stalo, jakis wyciek oleju albo cos, to nie bede nic wiedzial :/ Chyba ze kontrolka jeszcze dziala  :?

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 29, 2005, 00:11:14 am »

Kudłaty

• Gość
Kontrolka będzie działała - chyba jest na innym czujniku lub inaczej podł?czona. W każdym b?d? razie wiele z nas ma tak, że wska?nik leży (lub prawie) na zerze, a czerwona lampeczka jest sprawna i na ni? należy zwracac uwagę.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2005, 16:20:04 pm »

mati_lecha#332

• Gość
Cytat: "Kris"
Jak odpialem kabelek od czujnika i przekrecilem zaplon, to wstazowka nie drgnela, czyli jednak czujnik wysiadl :/
I chyba pasuje go wymienic bo jak by sie cos stalo, jakis wyciek oleju albo cos, to nie bede nic wiedzial :/ Chyba ze kontrolka jeszcze dziala  :?

Ale odpaliłe? silnik czy tylko zapłon wł?czyłes?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2005, 18:01:02 pm »

Chudson

• Gość
czujnik steruje mas?  wiec zamiast odpinać go to zewrzyj z minusem i wtedy powinien wskańik sie ruszyć nawet przy zgaszonym silniku

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2005, 21:40:26 pm »

Krismielec

• Gość
Jak wlacze zaplon to wskazowka od razu laduje na fulla. Jak ja odpialem od czujnika to po przekreceniu zaplonu nic sie nie dzieje.. Wiec to chyba czujnik siadl??? Oczywiscie sprawdzalem na nie zapalonym silniku..

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 30, 2005, 12:06:15 pm »

Chudson

• Gość
no ja bym obstawiał albo czujnik albo ,że po drodze gdzie? sie kabel przetarł i styka do masy. Spawd? jeszcze podł?czaj?ć żarówkę albo  miernik   do plusa w akumulatorze i do tego czujnika jak będzie ?wieciła mocno lub nie będzie oporu to znaczy ,że czujnik