Autor Wątek: Moduł czasowy  (Przeczytany 1888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Moduł czasowy
« dnia: Listopad 29, 2005, 14:09:15 pm »

Yacoo

• Gość
Witam!
Czy ktos z szanownych kolegow moglby mi opisac dzialanie (ew. zamiescic schemat) takiego modulu?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74543614

Z gory dzieki za odpowiedzi

Moduł czasowy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2005, 14:27:43 pm »

Boczek

• Gość
czy to nie jest to co? co kosztuje 80 zł w sklepie i często pada w plusach?

Moduł czasowy
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2005, 17:58:23 pm »

Chudson

• Gość
tak to to urz?dzonko , opis jakie to ma funkcje znajdziesz napewno na stronie APE opole  , na stronie Hybryda chyba też jest.  Na necie znajdziesz również schemat podł?czenia wszystkich nóżek ( z tego co pamiętam to na  elektroda.pl jest zamieszczony) Nawet tanio (ciekawe czy naprawde jest nowy )

Moduł czasowy
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2005, 18:33:05 pm »

Yacoo

• Gość
Dzieki za informacje. Niestety szukam czegos innego, ukladu ktory po podaniu przez chwile napiecia na wejscie, na wyjsciu da 12V przez kilka sekund na przekaznik. Chce zeby uruchomienie spryskiwacza powodowalo automatyczne wlaczenie wycieraczek (2-3 razy) w moim polonku.
Moze ktos z Was wie gdzie tego szukac (wiem ze sa schematy na necie ale wolalbym jakis fabryczny modul od samochodu - chodzi o awaryjnosc, bo jak ja cos zloze to przestanie dzialac po godzinie)

Moduł czasowy
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2005, 13:18:48 pm »

Chudson

• Gość
no to ten hybryd spełnia twoje oczekiwania , gdy wł?czysz wycieraczki to robi  2-3 ruchy wycieraczk?. ( to sie nazywa funkcja osuszania szyby )  ten od plusa ma conajmniej jedn? funkcje więcej  od tego z mr94 (  wył?cza ?wiatło czasowo )

ale o ile doprze pamiętam to   nie będzie to tak hop siup . nie działa to tak prosto ,ze ty dajesz napięcie ( np to samo co steruje spryskiwaczem ) a on poda napięcie na wycieraczki przez kilka sekund. Układzik ten zlicza ruchy wycieraczek i dlatego troszke wiecej kabelków jest podł?czonych aby wiedział czy wycieraczka skończyła ruch.  
Przeł?cznik kierunków z mr94 + mikroprocesor   i można podł?czyć całe to urz?dzonko do carówki przed liftingiem.

Moduł czasowy
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2005, 14:15:20 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
ten od plusa ma conajmniej jedn? funkcje więcej od tego z mr94 ( wył?cza ?wiatło czasowo )
u mnie w 94 tez mam wyłaczanie czasowe lampki dachowej...
  • Jef
  • Czaku

Moduł czasowy
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2005, 15:46:49 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
A i mnie dachowa sięsama nie wyłaczy. Zreszt? otwarcie drzwi też jej nie uruchamia co? gdzies jest popitolone :?

Moduł czasowy
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2005, 15:39:55 pm »

Chudson

• Gość
tak ale w caro za wył?czanie czasowe lampki odpowiada oddzielny mały przeka?nik w  puszcze ,a w plusie jest to zintegrowane w mikroprocesor . Moi mzdaniem lepiej byłoby to rozdrobnić na więcej małych mikroprocków bo były by tańsze w wymianie