Autor Wątek: Jak rozebrać reflektro w Caro??  (Przeczytany 2725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak rozebrać reflektro w Caro??
« dnia: Czerwiec 30, 2005, 19:30:45 pm »

Waluś

• Gość
Witam. Mam problem tego typu, że lustro wyskoczyło mi z dwóch zatrzasków podzas wymiany żarówki i teraz jeden reflektor ?wieci mi troszkę do góry i nie da się tego nijak ustawić. Czy da radę odj?ć samo szkło, ale tak żeby go nie potłuc, ukruszyć itp?? Kiedys wsumie wklejałęm szkło bo potłukłem, ale to wtedy wyci?gałem odłamki.

I jeszcze jedno, czy można kupić te zatrzaski trzymaj?ce lustro?? Bo u mnie w mie?cie jako? ich nie ma i nie będzie bo nikt takowych nie produkuje, a od malucha nie pasuj? bo maj? za małe dziurki pod kuleczki ?rub regulacyjnych. Ewentualnie jaki? inny sposób przymocowania luster z powrotem,zeby można je było regulować.

Jak rozebrać reflektro w Caro??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2005, 19:34:42 pm »

Waluś

• Gość
Witam. Jak zdj?ć szkło w reflektorze przednim w Caro? Bo wyskoczyło mi lustro z dolnych zatrzasków i ?wiatła ?wiec? mi do góry. I czy da radę kupić nowe zatrzaski, bo u mnie w mie?cie powiedzieli że nia maj? takowych.

Jak rozebrać reflektor w Caro??
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2005, 19:40:55 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
szklo jest przyklejane, trzeba ja lekko podwazajac odkleic, tylko trzeba uwazac bo sie latwo potluc moze, potem przykleic spowrotem na silikon, no ale skoro miales rozbite jzu to wiesz o tym jak to zrobic  :mrgreen:
to ja, byly Marcin#839

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2005, 19:24:16 pm »

Szuwar#1721

• Gość
Ja miałem połamane dwa zatrzaski na dole, i lampa ?wieciła mi  tylko na metr do przodu i żadna regilacja nie pomagała.

Dało się je wymienić (można kupić te plasticzki (~5pln)  bez rozbierania lampy. Długie szczypce, ?rubokręt ,trochę siły (wchodz? naprawdę ciężko, ale nie można przesadzić by nie   połamac klosza),bardzo ale to bardzo dużo cierpliwo?ci  i plastów na pokaleczone palce.

pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2005, 20:00:37 pm »

ajk#1212

• Gość
waldi dobrze ze zadałe? to pytanie bo też nie wiem jak sie dobrać do lamp.  jak masz rozebrane ?wiatła to polecam pomalować lampę wewn?trz ( nie lustro i szkło tylko ten plastik) na czrno lub w inny kolor. ja tak zrobiłem znajomemu i jest w niebo wzi?ty ( on miał lampy po dzwonie więć nie musiałem sie martwić). przepraszam jeżeli uważacie moij? wypowied? za niestosown?. :D

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 11, 2005, 20:07:18 pm »

Waldekk111#1864

• Gość
a co daje te pomalowanie na inny kolor plastiku i ktorego plastiku sorka za banalne pytanie

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2005, 20:13:30 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
pewnie ta obudowe lampy tylko ze wewnatrz ja prysnac, normalnie jest srebrna. olowaty zapodal bys jakies zdjecie.
to ja, byly Marcin#839

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 11, 2005, 21:05:24 pm »

ajk#1212

• Gość
chętnie ale niestety takowych mi brak. a efekt jest taki że przy zgaszonych żarówkach lampy  wygl?daj? jak przyciemnione ale nic się nie traci na jasno?ci ?wiecenia.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 12, 2005, 01:08:31 am »

TALREP

• Gość
czy przez jak to okreslasz "ten plastik" rozumiesz klosz?

ja tez juz kiedys wymienialem to male badziewie :) i z tego co pamietam nie nastreczylo mi to wiele trudnosci, a te zaczepy kupilem w moim super zaopatrzonym osiedlowym sklepie :) wystarczy troche cierpliwosci i da rade wsadzic od wewnatrz :D

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2005, 13:22:22 pm »

thomas#1840

• Gość
pomalowane w ?rodku ?wiatła  :roll:  :mrgreen:

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 12, 2005, 14:39:30 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
troche dziwnie wyglada, jak by mial limo pod okiem :mrgreen: ;)
to ja, byly Marcin#839

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 22, 2006, 16:49:27 pm »

Miłosz

• Gość
Napewno sie da takie zatrzaski kupić jak nie to brykaj na złomy :mrgreen:  :mrgreen:

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2006, 16:57:15 pm »

Czaku

• Gość
Cytat: "Miłosz"
Napewno sie da takie zatrzaski kupić jak nie to brykaj na złomy :mrgreen:  :mrgreen:

Kolego nie wykopuj trupow z szafy :mrgreen:

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 24, 2006, 12:20:59 pm »

Rysiu#1883

• Gość
a np tak.....

pewnie się wygłupiłem trochę z odpowiedzi? ale pewnie sie moze komus na przyszło?ć przyda  :mrgreen:

P.S klosz jest oryginalnie od tej lampy  :mrgreen:
a oto te niedobre zatrzaski z prawej strony stare  :roll: koszt 15 gr za sztukę  ;)

t#1840