Autor Wątek: Pompka paliwa GLE  (Przeczytany 2964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pompka paliwa GLE
« dnia: Kwiecień 17, 2007, 15:40:19 pm »

korek

• Gość
Nie wiem czy sprawa dotyczy jeżdżących wyłącznie na LPG,ale mi co jakiś czas rozkręca się ten mechanizm w pompce paliwa, poldek co prawda beny nie widział 1.5 roku, ale czasem może się benzynka w awaryjnych sytuacjach przydac. Co zrobić żeby wi się tencały wkład non stop nie rozkręcał?

Pompka paliwa GLE
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2007, 19:24:58 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
może jakaś wadliwa pompka-lub żle złożona
nigdy nie słyszałem ,żeby komus się rozkręcałą

Pompka paliwa GLE
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2007, 19:55:16 pm »

korek

• Gość
Mi się ten wkład rozkręcił już chyba z 3 razy, raz jakies 3 tys po założeniu gazu więc kupiłem nowy, dzisiaj już drugi raz skręcałem ten nowy! może dlatego że benzyny nie ma w układzie ??

Pompka paliwa GLE
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2007, 20:33:03 pm »

elektrokiler

• Gość
Ja nie mam gazu i mnie się nie rozkręca. Jeśli jeździsz tylko na gazie a beny ani kropli to nic nie tłumi drgań membrany, więc amplituda drgań jest większa. Być może to powoduje rozkręcanie.

Pompka paliwa GLE
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2007, 21:05:17 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
ja tam jeżdziłem przez 3 lata na gazie i wypaliłem przez tem czas ok zbiornika PB ale nigdy nie miałem takiej przypadłości

Pompka paliwa GLE
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 17, 2007, 22:28:43 pm »

Meggido

• Gość
Jakaś złomiasta pompa. Dysponuję dwiema po regeneracji. Jaki model? Po cenie złomu odstąpię.

Pompka paliwa GLE
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2007, 16:03:44 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
    • FSO POLONEZ 2000/TC/MPI
    • http://www.fso.ptk.prv.pl
Nie ma prawa nic się rozkrecać przecież jak się gania na gazie to pompka paliwa i tak ma benzyne no chyba ze jakis baran zamontował ci elektrozawór przed pompką albo śmigasz na pustym baku jak tak robisz to się nie dziw że ci ona nie działa :lol: , ja u siebie mam zrobione ponad 200 tys. km na gazie a pompka fabryczna nigdy tam nikt do niej nie zaglądał   :wink: