Autor Wątek: RATUNKU!!! KICHA W DANII  (Przeczytany 3676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« dnia: Maj 08, 2007, 13:45:09 pm »

Maku11

• Gość
Witam!! Ratujcie!! Jestem w Danii moim Poldolotem 1.6 GLI na Abimexie z 95 roku i ma mnie gdzies. Odpala normalnie ale jak dodaje mu gazu to jakby sie zalewal albo odcinalo mu paliwo tylko ze zrory wali czarna sadza i gasnie chyba ze mu dam w pelen rebel to wtedy sie przedusi i pojdzie.Jak zejdzie mi paliwa do polowy baku to jest juz wszystko ok.No i pali jak ma pelen bak tak ok 20-25 na 100km.Nie mam pjecia co to moze byc a mam juz taka sytuacje 2 raz.Za 1 razem wymienilem calego Abimexa na uzywke i pomoglo.Komputer nie pokazuje zadnych bledow. Moze jakas wilgoc bo tutaj ciagle pada.
POMOCY jutro mam powrot do Polski!!!!!!!

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2007, 13:56:31 pm »

Offline Senn#1869

• Klubowicz
    • Polonez 1500C Rover 820Si MG ZS180
Maku11, to rob dolewki do polowy baku.
Były: C+1.4 K16 DOHC C1.6 K16 DOHC C+1.8 K16 DOHC Jest Polonez 1500C
Rover 820Si LPG
MG ZS180 PB
Renault Espace IV Pb

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2007, 14:25:05 pm »

Maku11

• Gość
Nie o taka odpowiedz mi chodzilo Senn#1869 . Mam do przejechania ponad 1100km i nie uscmiecha mi sie 6 razy tankowac szcxzegolnie ze w  Danii stacje sa raczej zadko.Owszem moge zabrac karnister ale sadze ze pzyczyna usterki nie tkwi w braku karnistra.moze mial ktos cos podobnego???? ------Wlasnie zauwazylem ze wtryskiwacz sie nie zamyka,jak zgasze silnik to uchodzi przez niego cisnienie z ukladu.No i daje paliwo jak glupi az z niego kapie jak silnik pracuje.POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2007, 15:44:20 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
odepnij wtyczke od wtryskiwacza i zobacz cze sie zamknie
jezeli nie to cos musialo w nim peknac,ewentualnie jakis paproch podpiera

na poczatek mozesz rozbebeszyc wtryskiwacz i go obejzec (wewnatrz)
jezeli bedzie jakis trefny ,to jedz na szrot i szukaj astry i vectry A z silnikiem 1.6 8v - tam bedzie taki wtrysk siedzial
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2007, 16:33:54 pm »

Maku11

• Gość
Chyba nie pracuje wtrysk.No chyba ze ma taki malutki skok ze tego nie widze.Nie rozumiem tylko czemu auto jezdzi normalnie jak ma ponizej polowy baku...Paranoja

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2007, 16:43:21 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
skok iglicy jest bardzo malutki
lepiej to zdjagnozowac na sluch niz na wzrok

gdy benzyny jest mniej to jest mniejsze cis.
ale za cis. paliwa odpowiada regulator - taki kapsel przy wtryskiwaczu ,moze tez sie zacial
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2007, 17:06:02 pm »

Maku11

• Gość
jak spuscilem 10l paliwa to wtryskiwacz czasem chodzi a czasem nie.Tylko ze teraz mam go w ogole wykreconego i sprawdzam go pod przewodami a paliwo do butelki.Raz sie otworzyl a innym razem nie.Jutro kupie nowy bo tu nie ma takich aut na szrotach bo dunczycy maja najdrozsze auta w europie i trzymaja je jak zloto.

[ Dodano: 08 Maj 2007 18:17 ]
Czy prad na przewodach do wtryskiwacza powinien plynac caly czas?????
Jak przekrecam stacyjke to mam kolo 12V i to nie zanika. Nie powinno podawac impulsami jak pracuje wtrysk?

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2007, 18:19:06 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
to powodzenia ,wtryskiwacz moze byc drogi
przed kupnem sprawdz jeszcze czy dochodzi do wtryskiwacza napiecie

[ Dodano: 2007-05-08, 18:20 ]
napiecie dochodzi caly czas przewodem 12v ,a sterowanie wtryskiwaczem jest masa
sprawdz napiecie miedzy 12v i masa (przewodem) wtryskiwacza

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2007, 19:49:49 pm »

Maku11

• Gość
Kolego co do tego kapselka przy wtryskiwaczu...ten regulator cisnienia,ktore to??To to z membranka w srodku?spuscilem do 1/4 baku i smiga jak nowy.Jutro moge miec nowy wtryskiwacz-podobno kolo 250zl w przeliczeniu ale nie jestem pewny czy to napewno to bo zastanawia mnie ta zaleznosc co do ilosci paliwa w baku   :cry:

[ Dodano: 08 Maj 2007 20:05 ]
Czy jesli wlacze zaplon na stacyjce i bede odlaczal i podlaczal mase na akumulatorze to czy wtryskiwacz powinien sie zalaczyc za kazym razem?Moj 'pstryka' sporadycznie.

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 09, 2007, 00:54:33 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
na akumulatorze to moze byc roznie
wtryskiwacz sprawdz przez podlaczenie stykow bezposrednio do akumulatora

regulator cis. ma w srodku membranke ,to pewnie to co masz na mysli

jeszcze taka mozliwosc ,ze jak masz pelny bak ,to do licznika idzie wieksze napiecie (do wskaznika ilosci paliwa)
wiec moze jakies zwarcie,
ale jeszcze nigdy sie z czyms takim nie spotkalem

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 09, 2007, 01:11:41 am »

Maku11

• Gość
Nikt sie nie spotkal ale ja mam chyba poldka z ksiezyca bo idzie mi bez problemu 170 a jak ma dobry dzien to i 180 poleci. Juz raz mialem takie cos to znajomy mechanik po calym dniu walki wsadzil mi calego Abimexa z silnika z rozbiorki i pomoglo...do wczoraj.Ato stalo z zadka jezdzone przez 2 miesiace z mala iloscia paliwa...moze cos zasniedzialo albo sie zawiesilo?Rozebralem przy wtrysku wszystko co sie dalo na czesci skladowe i wymylem,przedmuchalem i jakde zaraz na stacje.Zaleje mu troche ponad polowe i zobaczymy,jak nie da rady to karnister i nowy Abimex w kraju albo gaznik.Mozna zostawic zaplon i pompe z wtrysku na gaznik?I teraz nie wiem czy kupowac ten wtryskiwacz czy nie... Niech mnie ktos dobije bo sie juz mecze

[ Dodano: 09 Maj 2007 01:36 ]
Autko sobie pochodzilo 3 godziny na wolnych i zaswiecil mi sie alarm 24-brak sygnalu z czujnika predkosci pojazdu.CO JEST GRANE??????

[ Dodano: 09 Maj 2007 02:29 ]
i jak na dokladke jak wlasnie wracalem do chaty to mi cos strzelilo z tylu ze az mi prawie bieg wyrzucilo i teraz jak jade na luzie to wali ale to juz temat do mechaniki.Jak sie wali to po calosci. :(

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 09, 2007, 07:57:32 am »

Russell

• Gość
Wiem, wiem. Mój teraz nagle też zaczął się sypać. Wszystko na raz.   Co to Abimexa.  Wywal to w cholere i wstaw gaźnik, tak jak zrobił to G.T.

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 09, 2007, 10:35:29 am »

Offline G.T.

• Sympatyk
Kolego ja gaznika nie mam jeszcze, narazie mialem na probe aparat zaplonowy z GLE,ale to chyba tutaj nic nie da, poza tym skad on w Danii dorwie aparat z GLE

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 09, 2007, 11:36:31 am »

Maku11

• Gość
I dotego jeszcze gaznik... Oni o polonezie slyszeli tylko od dziadkow.

[ Dodano: 09 Maj 2007 11:37 ]
Sadzicie ze wymiana wtryskiwacza cos da?Chce byc mozlewie pewny bo nie bedzie to tania impreza.Prad idzie caly czas ale zaskakuje niekiedy chyba ze ma ponizej poowy baku to silniczek chodzi jak malina

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 09, 2007, 12:26:39 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
to wymaga glebszego przejzenia ,moze rzeczywiscie to cos z elektryka ,moze komp sie uszkodzil
szkoda ,ze nie masz gazu

JA ci radze zaopatrzyc sie w karnister 20l i dolewac po drodze ,bo szkoda kasy na wtryskiwacz ,jezeli to nie on bedzie winowajca
w kraju ewentualne czesci kupisz za grosze
no i pare minut odpocznku co 300km napewno nie zaszkodzi

do zalozenia gaznika mozesz zostawic zaplon z abimexa ,ale lepiej z komputerem niz bez
popma paliwa do gaznika musi byc inna (chyba ze pokombinujesz z powrotem paliwa)

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 09, 2007, 13:16:44 pm »

Maku11

• Gość
Co do gaznika to mam 2.0 na gazniku wiec chyba skonczyla mi sie cierpliwosc do ohv.Nie wiem tylko ile reszta wytrzyma chuciaz ja jezdze w miare spokojnie.Jak uda mi sie kiedys wrocic to rozbebesze go do ostatniej srobki i znajde winowajce.Szkoda tylko ze zaden znajomy nie ma abimexa.

RATUNKU!!! KICHA W DANII
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 10, 2007, 21:29:46 pm »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Cytat: "KGB"
popma paliwa do gaznika musi byc inna (chyba ze pokombinujesz z powrotem paliwa)

Wpinasz trójnik o srednicy 8mm na wyjsciu pompy jeden koniec wpinasz jak był drugi do odpowietrzenia baku. Nalezy jeszcze zamienic pzrewody tak aby paliwo było tłoczone przewodem który jest normalnie powrotem- ma mniejsza srednice. Filtr mozna zostawic od wtryskowca. Ja jezdze tak ponad 2 lata  :)

[ Dodano: 2007-05-10, 21:30 ]
Cytat: "Maku11"
Co do gaznika to mam 2.0 na gazniku wiec chyba skonczyla mi sie cierpliwosc do ohv.

Chłopie nad czym sie jeszcze zastanawiasz  :?:  :shock:
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG