Autor Wątek: Czy przełaczniki z MR93 są podświetlane i czy pasują do MR91  (Przeczytany 1390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy przełaczniki z MR93 są podświetlane i czy pasują do MR91
« dnia: Wrzesień 09, 2007, 17:25:01 pm »

Grzesiek007

• Gość
Witam mam pytanie czy w polonezie  r.94 ten co niema guzików przy skrzyni .To czy te przyciski mają podświetenie??I czy je można normalnie podłączyć żeby świeciły do polda 92r?

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:28:28 pm »

e_gregor

• Gość
Daniel007, pozwoliłem sobie zmienić tytuł. Na drugi raz proszę tutułować temat w precyzyjniejszy sposób niż "pytanie" bo temat poleci do kosza.

Jako że mam MR91 i podświetlane przełaczniki powiem że się da. Nie dostaniesz jedynie podświetlanego przełacznika do czasówki wycieraczek bo MR93 miał wycieraczki inaczej rozwiazane i nie miał tego klawisza. Żeby wszystkie przłełączniki świeciły należy zrobić dodatkoweą wiazke na podświetlanie i podpiac ją np do podświetlania symboli od regulacji ogrzewania.

Niestety nie wszystkie klawisze pasują tak po prostu "plug&play". Potrzeba miernika i podstawowej wiedzy z zakresu elektryki zeby pokumać jak poprzekłądac konektory tak aby na nowych przyciskach wszystko działało jak należy.

Acha, przłecznika regulacji dmuchawy też nie znajdziesz bo MR93 miał płynny regulator dmuchawy. Można w to miejsce założyć przłeącznik od świateł i przełożyć sam klawisz od tego regulatora lub zamontowac płynny regulator. Ja zrobiłem to drugie bo jest to o wiele wygodniejsze rozwiazanie. Niestety trzeba się dobrać do wizazki, znaleśc przewód masowy wentylatora, odłaczyć go i podłaczyć pod regulator.

Tak jak widzisz nie jest to taka prosta sprawa z tymi klawiszami ale jeśli czasem cos z powodzeniem "dłubiesz w kabelkach" to dasz radę.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:50:48 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Zgadzam się z przedmówcą, i podpowiem tylko ze na forum miłośnikow FSO na motonews.pl był kiedyś topic z dokładnym opisem - co do czego podłączyć, które wyjścia z przycisków do których kabelków. Można też wspomóc się schematami z Morawskiego, z wersji MR93.