Witam Wszystkich serdecznie, dopiero co kupiłem poloniusza C+ 97 na boschu i już problem...
zaczął bardzo głośno chodzić na początku myślałem że wydech gdzieś obija o podłogę, ale okazało się że odgłos jest z dołu silnika, nie na wszystkich obrotach, np. na wolnych pracuje cichutko i równo nie zależnie czy na benie czy na gazie, natomiast przy ok 2500 walenie jest okropne, potem znów się ucisza, no i jak silnik jest zimny i ma gęsty olej to jest cichutko a jak się zagrzeje to..... dolałem mu regenerator z STP żeby troszkę wyciszyć i zazgęścić olej ale co potem?? nowy wał + panewki nominalne co jeszcze muszę kupić? uszczelniacze wału a może taniej 2 silnik? i z tym wiąże się kolejne moje pytanie bosch jest na hydraulice szukałem takiego silnika ale nie ma konkretu są na abimexie i czy w związku z tym mogę kupić silnik do abimexa bez hydrauliki a przełożyć mój wtrysk boscha? czy będzie to grało ? czy trzeba wtedy zmieniać komputer i resztę elektroniki do wtrysku? czy lepiej kupić wał i wymienić panewki? jeśli tak to znacie dobry warsztat w warszawie lub okolicy który zająłby się taka naprawą? nie mam gdzie wyjąć silnika i zrobić tego:/
Pomocy!!!