Autor Wątek: Montaż LPG  (Przeczytany 8624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Montaż LPG
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 22, 2010, 11:13:44 am »

Offline FaZi

• Sympatyk
    • Polonez, Mercedes, Fiat 125p
Cytat: "Maniac1"
Brak minusa przy tej cewce, jest tylko masa.
z tego co wiem to minus to to samo co masa...

Cytat: "Maniac1"
Dobrze słyszałem, że jest wymóg posiadania wskaźnika gazu na wielozaworze?
nie, przynajmniej nikt nie zwraca na to uwagi. Po co to potrzebne jak i tak pokazuje co innego niz powinno  :lol:

Montaż LPG
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 22, 2010, 14:16:18 pm »

Maniac1

• Gość
No właśnie czytając teorię wynika, że masa to nie minus, ale to konkluzja, reszty nie zrozumiałem :)

Butla podłączona, podpiąłem masę, nie minus  :wink:

Kurde, za wymianę butli zaśpiewali mi 450 zł ( plus butla oczywiście). Zrobiłem sam i wszystko byłoby cool, gdyby nie to, że mi wywala gaz spod wielozaworu (łączenie rurki fi 8 od tankowania z wielozaworem). Ogólnie męczyłem się z tym 4 godziny, bo tam strasznie mało miejsca jest na operowanie, a i tak nie udało mi się tego połączyć. Tak więc powiedzmy, że zaoszczędziłem na wymianie butli, ale jutro wizyta u gazowników, którzy pewnie za wymianę tego 4 metrowego kawałka i podłączenie do wielozaworu i tak skasują 450 zł. Wlał wylał, a nerwy stracone :(

To takie weekendowe żalenie się, bo już mnie nikt nie chce słuchać a propos robienia tego auta :D

Montaż LPG
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 22, 2010, 16:16:25 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Nie wiem gdzie tam masz 4 metry. A jeżeli jest nieszczelność, to należy odciąć końcówkę, założyć nową "beczułkę" i nową nakrętkę. Koszt części to może z 5 zł