Autor Wątek: tłumik Michael dedykowany do poloneza  (Przeczytany 5325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tłumik Michael dedykowany do poloneza
« dnia: Luty 12, 2009, 20:16:54 pm »

platinum

• Gość
witam
ktos mial do czynienie tego typu tłumikiem koncowym (michael)??, głownie mi chodzi czy sam ten tlumik wplywa na parametry pracy (czy polepsza je) i co wydaje z siebie tzn poprostu jak  "mruczy" ??

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2009, 23:04:52 pm »

200sx

• Gość
przez wiekszosc jego zycia chodzi jak seryjny wydech (roznica jest tak mała ze ledwo zauwazalna,na ulicy nikt nic nie usłyszy) i nic nie daje(osiągi)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2009, 08:47:01 am »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
różnicę słychać tylko w zamkniętym pomieszczeniu (lekki pomruk), w normalnych warunkach nie zmiania parametrów trakcyjnych (ani na plus ani co ważniejsze - na minus!) a to że nie wyje jak 3/4 golfów to wg mnie jego największa zaleta  8)
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2009, 12:49:10 pm »

fazer151

• Gość
moim skromnym zdaniem to normalny tłumik tylko ze z przyspawana koncowka srebrna

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2009, 09:52:29 am »

dbdrag

• Gość
jak czytam takie wypowiedzi to mnie szlak trafia ludzie jak niemieliscie doczynienia z  takim tłumikiem to prosze pisac iż domyslacie sie jak on pracuje a nie jak on rzeczywiscie pracuje.Miałem ten tłumik w swoim poldku całkiem przypadkowo pojechałem kupic ostatni tłumik i znajomy w cenie chyba 20zł wyzszej zaproponował mi ten tłumik a tylko dlatego że był troszke zardzewniały na tej koncówce.tłumik rewelacja ładny basowy pomruk zdecydowanie lepiej się zbiera elastyczniejszy,jak wiadomo tylny tłumik bardzo trzyma poldka+ a ten tłumik mu pomaga i to zdecydowanie.ale cena ponad 200zł jest nieakceptowalna jak dlamnie w cenie do 120-140zł polecam i to bardzo

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2009, 19:55:51 pm »

vox+241

• Gość
efektów w postaci mocy nie oczekuj , jakościowo - shit

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 05, 2009, 10:41:21 am »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
Cytat: "dbdrag"
jak czytam takie wypowiedzi to mnie szlak trafia ludzie jak niemieliscie doczynienia z  takim tłumikiem to prosze pisac iż domyslacie sie jak on pracuje a nie jak on rzeczywiscie pracuje.Miałem ten tłumik w swoim poldku całkiem przypadkowo pojechałem kupic ostatni tłumik i znajomy w cenie chyba 20zł wyzszej zaproponował mi ten tłumik a tylko dlatego że był troszke zardzewniały na tej koncówce.tłumik rewelacja ładny basowy pomruk zdecydowanie lepiej się zbiera elastyczniejszy,jak wiadomo tylny tłumik bardzo trzyma poldka+ a ten tłumik mu pomaga i to zdecydowanie.ale cena ponad 200zł jest nieakceptowalna jak dlamnie w cenie do 120-140zł polecam i to bardzo

Nie unoś się tak przyjacielu - tak się składa że miałem ten tłumik więc moja opinia opiera się o codzienne użytkowanie, elastyczność o której wspominasz - u mnie ten efekt był bo mam polerowany gaźnik i kolektor rurowy więc poprawiona elastyczność to raczej ich zasługa. Podsumowując - jest ok ale na cuda nie ma co liczyć.  8)
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2009, 14:08:59 pm »

dbdrag

• Gość
hahaha to ty niewiem co tym tam miałes jak ja pisze o plusie a ty masz gaznik:))).w plusie ostatni tłumik trzyma i po załozenie jego jest czuc róznice.pozd

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2009, 15:06:45 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
dbdrag, wydech jest taki sam jak w Caro, jedynie kata masz jeszcze w Plusach, najlepiej to kupić przelot z Borka, ładna końcówka i tyle, ale raczej będzie to tuning wizualno/psychologiczny...
Przyrostu czegokolwiek poza głośnością bym się nie spodziewał, szczególnie w Boschu.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 05, 2009, 15:21:33 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
w plusie ostatni tłumik trzyma
ciekawe co trzyma?
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 05, 2009, 15:37:24 pm »

200sx

• Gość
no to teraz mnie kolego rozbawiłes, czyli po wymianie na przelotowy koncowy pownienem odczuc POTĘŻNĄ róznice? skoro po wymianie na to cos w tytule byla roznica...

powiem tak, tuning PSYCHOLOGICZNY, wmawiamy sobie przyrost mocy...

jeszcze raz powtorze, wymiana koncowego wydechu na ten michaela NIE DAJE NIC poza końcówką chromowaną.

!!
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 05, 2009, 15:41:12 pm »

dbdrag

• Gość
ogranicza go minimalnie tylny tłumik po zmianie na michael jest minimalnie lepiej, czuc go lepiej pod butem.przerabiałem w plusie a mam na boschu:) już tyle tłumików ostatnich i wiem co mówie , miałem także przelotówe  było super ale jak dlamnie za głosno.panowie najpierw montowac a pózniej sie wypowiadac nie teoretyzowac.

a tłumik z plusa nie pasuje do zwykłej carówki:)

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 05, 2009, 16:07:22 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Różni się mocowaniem, rurą nad mostem, a po za tym bebechy są te same.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 05, 2009, 16:12:30 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
i rdzewieje tak samo szybko :)

Re: !!
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 05, 2009, 20:01:07 pm »

200sx

• Gość
ogranicza go minimalnie tylny tłumik po zmianie na michael jest minimalnie lepiej, czuc go lepiej pod butem.przerabiałem w plusie a mam na boschu:) już tyle tłumików ostatnich i wiem co mówie , miałem także przelotówe  było super ale jak dlamnie za głosno.panowie najpierw montowac a pózniej sie wypowiadac nie teoretyzowac.
tak sie składa ze tez mialem pare wydechow,bawilem sie z wydechem i mialem GSI, wiec tez wiem co mowie,nawet po wywaleniu katalizatora i na calkowicie przelotowym wydechu nie bylo roznicy - to OHV