Autor Wątek: Kontrolka poziomu płynu spryskiwacza  (Przeczytany 2368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kontrolka poziomu płynu spryskiwacza
« dnia: Luty 02, 2009, 21:02:28 pm »

kopernik

• Gość
Zgodnie z obietnicą zamieszczam fotkę zbiornika spryskiwacza szyby przedniej w moim majonezie.  :D

Czujnik zapala kontrolkę na desce rozdzielczej przy stanie płynu około 1/3 pojemności zbiorniczka.
Z ciekawości wydłubałem wspomniany czujnik - jest to zwykły kontaktron zamontowany w kawałku styropianu pływającego po powierzchni.

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2009, 22:08:59 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
kopernik, z jakiego to auta jest? :mrgreen:
FSO Polonez Caro 1.6 k16 :) lpg 92' L-46
4 elektryczne szyby , wspoma, lusterka elektryczne, podgrzewane, IG Standard podgrzewane, podłokietnik
były #1935

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2009, 23:19:12 pm »

marcij

• Gość
Jeszcze wycieraczkami reflektorow sie nie chwaliles.

Btw, ostatnio widzialem orginalny czujnik poziomu plynu do zbiorniczka plusowego. Kosztowal chyba 30 zl.

P.S. W wolnej chwili mozesz sie jeszcze pochwalic kontrolka zbiorniczka wyrownawczego. (czujnikiem)

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2009, 00:25:21 am »

kopernik

• Gość
tego majoneza nabyłem w 96 roku jako półroczne auto. to co w nim jest zamontowane dostałem jeśli nie od fabryki to od poprzedniego właściciela, który raczej nie wyglądał na ziomka adama słodowego. wyposażenie jest dosyć bogate: grokliny standard z podgrzewaniem, prądy w szybach, elektryczne podgrzewane lusterka,wspomniane bajerki z pasami bezpieczeństwa i chłodnicą, inna nakładka hamulca ręcznego (chyba z plusa) z zamontowanym dodatkowym gniazdem zapalniczki i co mi się najbardziej podoba to zmienione podświetlenie bagażnika z jeszcze jednym gniazdem zapalniczki które wykorzystuję do zasilania lodówki mobilnej. ze swej strony zamontowałem tylko biksenony i wycieraczki które zauważył marcij, zaadoptowane z łady 2107.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2009, 00:48:55 am »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
szczerze mówiąc to czujnik zapięcia pasów śmierdzi druciarstwem na kilometr, wątpię, że to dzieło fabryki.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2009, 00:58:41 am »

kopernik

• Gość
nie wykluczam tego, ale od ponad 10 lat działa. naprawiałem tylko wyłączniki w fotelu które niechcący "wyjąłem" razem z kawałkiem instalacji podczas demontażu do czyszczenia... zresztą widać że są przyklejone glutem. prowizorka jest najtrwalszą metodą naprawy :)

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 03, 2009, 02:17:39 am »

marcij

• Gość
Wszystkie wymionione przez Ciebie rozwiazania nie sa dzielem fabryki (no z wyjatkiem szyb i lusterek , chociaz mozliwe ze rowniez montowane samodzielnie)

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2009, 15:51:47 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Cytat: "kopernik"
biksenony

Jest soczewka czy nie ma ?
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...