Witajcie,
Posiadam wąskie caro 1.5 GLE z gazem użytkowane na codzień. Jest dosyć słynne, z racji tego, że ma ogromne problemy z odpalaniem na gazie i benzynie, przez co narobił mi mnóstwo problemów w Szwecji i regularnie wku...wia właściciela i wszystkich znajomych. Zazwyczaj toczy się i dowozi mnie wszędzie bez problemów, chyba, że zgaśnie, a w okolicy nie ma żadnej górki - wtedy klękajcie narody. Nie zgaszony na benzynie nie zassa paliwa. Czasem, jak ma dobry humor, odpali rano na gazie, ale jeśli się nagrzeje - nie mam mowy.
Mam więc kilka pytań:
Co do odpalania na LPG: Raz na jakiś czas Odpali na popych po nabraniu minimum 20 km/h, na zaciąg również odpala prawie od razu. Parownik jest zregenerowany i ustawiony, elektrozawór z filtrem oczyszczony, filtr nowy, ale niedługo wymienię cały elektrozawór na nowy lovato. Centralka zmieniona na inną, co jeszcze może być nie tak? Instalacja 1 generacji.
Benzyna:
Wiadomo, po 2-3 dniach postoju trzeba kręcić, kręcić, żeby zassał, i gasić na benzynie... Dlatego chcę zamontować pompę od łady, z pompką ręczną. Co zrobić z powrotem?