Autor Wątek: urzadzenie mikroprocesorowe  (Przeczytany 2116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

urzadzenie mikroprocesorowe
« dnia: Listopad 02, 2008, 11:11:18 am »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
Witam koledzy

Jakisz czas temu stwierdzielem pad ogrzewania tylniej szyby w poldku, po obadamu wszystkich zlaczy bezpiecznika i wlacznika. Rozlorzylem rece.... W bagazniku woze od jakiegos czasu urzadzenie mikroprocesorowe wyciagniete kiedys z atu plusa na szrocie. Podmienilem je ogrzewanie wtocilo:) Ale jest jeden klopot nie gasnie kontrolka z pedalem hamulca, wiadomo w caro nie ma 3 swaitel stopu jak w atowce... Jak to przerobic zeby gaslo, ewentualnie w jakim miejscu podpiac sie do instalacji z 3 swiatlem stopu??

Mam tez 2 pytanie wie moze ktos jaki elemet odpowiada za ogrzewanie szyby w tym dziadostwie. Moze bede go wstanie naprawic i wsadzic ten orginalny z caro :mrgreen:
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2008, 20:38:56 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
mateokrzyku, ja to urządzenie rozłożyłem, z racji braku schematu jechałem element po elemencie czy jest ok i o dziwo wszystkie są ok. Poszukuję schematu mikroprocka, który tam jest i spróbuję mu podać RESET. Zobaczymy, czy będzie działać. Wie ktoś może na której nóżce to urządzenie dostaje zasilanie a na której ma masę?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 15:31:53 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
w atu nie masz tez tylnej wycieraczki ,wiec sprawdz czy dziala
swiatla to pikus ,bo trzeba podpiac sie rownolegle
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2009, 13:45:36 pm »

Offline Daro

• Sympatyk
ma ktoś schemat (opis wyjść) z tego układu?  chcę zaadoptować w innym samochodzie do sterowania czasówką w wycieraczek i ogrzewania tylnej szyby tak jak mialem w moim Plusie :)

PS. nie mam drukarki a wkur... mnie szukanie na ekranie małego monitora przy takim schemacie.

[ Dodano: 25 Wrz 2009 20:55 ]
dałem sobie radę :)  pytanie nie aktualne
były:
>plus '97
>125p '78/'82
>caro 96
jest: Power of Dreams

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2010, 22:11:16 pm »

Offline mati_lecha

• Sympatyk
Które urządzenie mikroprocesorowe mam w swoim Poldku? 1.6 GLI abimex 1995r. Chodzi mi o oznaczenie dokładne.