Autor Wątek: Zabrany dowód, jak przerejestrowac auto?  (Przeczytany 6577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zabrany dowód, jak przerejestrowac auto?
« dnia: Marzec 04, 2011, 18:12:06 pm »

Offline Kapitan

• Sympatyk
    • caronez 95r. 1.8 16V
witam! potrzebuje pomocy od kogoś kto lepiej zna polskie prawo niż ja. jakieś pół roku temu kupiłem samochod, zarejestrowany w innym powiecie, z waznymi oplatami wiec jezdzilem nie przerejestrowanym. ostatnio policja zabrala mi dowod rej. chcialbym teraz przerejestrowac auto i nie wiem od czego zacząć. policjant powiedzial że nie musze odbierac starego dowodu, tylko isc do urzedu, zdac tablice i zarejestrowac auto. jutrn musze zrobić przeglad i nie wiem czy robic taki jak co roku czy taki do odbioru dowodu. sorry jak cos jest nie jasne ale pisze z telefonu.
czarna wołga :) już jeździ ale jeszce nie do końca:)

Odp: Zabrany dowód, jak przerejestrowac auto?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2011, 20:56:53 pm »

Offline damian6819

• Sympatyk
    • Polonez 1.4 95' PB/ LPG =>swap 1.6 16v LPG
Z tego co mój znajomy doświadczył, miał taką samą sytuację, z papierkiem od piesków pojechał na przegląd.Tam powiedział, że ma świstek od nich i z jakiego powodu zabrany itp.Po tym właśnie udał się do swojego urzędu zdał tablice, okazał papier od diagnosty, od policji i nie było problemu...Chyba że teraz coś się zmieniło, bo to było jeszcze w październiku 2010 roku...
totalitarne forum fso jednak zweryfikuje wszystkich - pełna lustracja
Samochód jest dla człowieka, a nie człowiek dla samochodu.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2011, 19:44:06 pm »

Offline Kapitan

• Sympatyk
    • caronez 95r. 1.8 16V
Może komuś się to przyda. byłem w wydziale komunikacji i dowiedziałem sie, że nie można przerejestrowac samochodu z zatrzymanym dowodem rejestracyjnym. musiałem jechać do innego miasta i odebrać stary dowód, tylko po to, żeby go zaraz oddać. mądre to nie jes+. jakbym miał samochód z drugiego końca polski to wolałbym go na złom sprzedać...
czarna wołga :) już jeździ ale jeszce nie do końca:)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2011, 19:47:36 pm »

Offline G.T.

• Sympatyk
madre to akurat nie jest jezdzenie bez przerejestrowania przez pol roku

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2011, 20:20:05 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Może komuś się to przyda. byłem w wydziale komunikacji i dowiedziałem sie, że nie można przerejestrowac samochodu z zatrzymanym dowodem rejestracyjnym. musiałem jechać do innego miasta i odebrać stary dowód, tylko po to, żeby go zaraz oddać. mądre to nie jes+. jakbym miał samochód z drugiego końca polski to wolałbym go na złom sprzedać...
A oddali Ci go na podstawie umowy kupna-sprzedaży? A co by było jakbyś im powiedział, że zgubiłeś?
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 20:21:13 pm wysłana przez Grzech#1938 »
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2011, 14:12:38 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG

Mądre to akurat nie jest rejestrowanie pojazdu na osobę i branie za to kasy. To wyzysk i cwaniactwo pieprzonego reżimu komuny a teraz eurokomuny ! W dzisiejszych zelektronizowanych czasach już szczególnie kiedy każdy funkcjonariusz w mig więcej ma informacji o nas niż my sami. Zwykła biurokracja i utrzymywanie chordy niepotrzebnych urzędników co sie mają za panów naszego życia...

A mnie akurat w WK poinformowano, że mogę kupić samochód z zatrzymanym dow. rej. i zarejestrować. To któryś bóg (urzędnik) niedouczony jest...
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2011, 19:07:58 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Nie zawsze ma się wybór. Np jak auto jest rozgrzebane, to jedyną opcją jest kupienie na lewo przeglądu, bo bez niego (nie wiedzieć zresztą czemu) nie przerejestrują.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2011, 19:16:38 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Serio nie mozna przerejestrowac (sprzedac ani kupic) auta ktore nie ma przegladu? Takiego bezsensu sie bym nie spodziewal, nawet tutaj...

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2011, 19:47:35 pm »

Buszek

• Gość
kupić możesz ale nie przerejestrujesz

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2011, 21:29:21 pm »

Offline G.T.

• Sympatyk
jezeli przeglad bedzie wazny krocej niz przez miesiac tez nie zarejestruja. Jak Adim kupowal ode mnie Zabe to taki przypadek wlasnie byl