Tak jak w temacie,poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym podnosi się a temperatura wzrasta do 130C.Dopiero potem uruchamia się na chwilę wentylator,wystarczy że przejadę około 3 kilometrów i dzieje się taka sytuacja.Termostat uruchamia wentylatory i zauważyłem że u góry chłodnica jest gorąca a u dołu ciepła w miejscu gdzie jest termostat,dlatego pewnie tak się dzieje.Zapewne chłodnica się zapowietrza tylko dlaczego.Myślę że to wina uszczelki pod głowicą tylko nie wiem jak to sprawdzić czy na pewno a to jest kupę roboty żeby ją wymienić.Kupiłem to auto od kolegi i same problemy z nim,dużo pali na gazie ale to wina złego wyregulowania instalcji gazowej bo ją pokręcił,na benzynie też ciężko go odpalić ale po tej zimie to pewnie coś z pompką paliwa bo auto miało pusto w baku,lub filtr paliwa bo nigdy nie był wymieniany.Autko ma bardzo dobry silnik i do tej pory jezdziło bez zażutów,dopiero po tej zimie zaczeły się problemy.Samochód ma mało przebiegu,wygląda jak nowy bo był użytkowany przez starszą osobę która dbała o niego,zwracam się o pomoc do was bo nie mam aż tyle kasy żeby latać po mechanikach i chciałbym sam sobie z tym poradzić