Autor Wątek: Lusterka uniwersalne typu M3  (Przeczytany 8329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lusterka uniwersalne typu M3
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 27, 2010, 22:14:25 pm »

Offline Ślimak

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 16V, Polonez Atu 1.6 16V
Nie mam pojęcia jak to zrobić żeby fajnie się prezentowało... :(
Polonez 1.4 16V DOHC

« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 27, 2010, 23:02:00 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Po pierwsze fajny kolor, po drugie nie zwracaj zbyt wielkiej uwagi na tych sztywniaków.  :mrgreen: Mnie się całkiem podoba. :) Błyszczące lusterka z takim ciemnym będą ładnie kontrastowały. Atrapce bym tylko pogrubił nieco górną krawędź ewentualnie, ale przecież ona nie jest na swoim miejscu to ciężko póki co cokolwiek konkretnego powiedzieć.

Po ich wypowiedziach to można by odnieść wrażenie, że to oni są po 40-ce, a nie ja.  :D  Auto ma się podobać przede wszystkim Tobie. Krytykantów w naszym kraju zawsze znajdziesz tabun,  :wink: więc nie warto się nimi za bardzo przejmować.  :)
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 27, 2010, 23:09:48 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Tragedii nie ma, ale możesz pomyśleć coś ze zderzakiem jeszcze  :wink:
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 27, 2010, 23:36:13 pm »

Offline FaZi

• Sympatyk
    • Polonez, Mercedes, Fiat 125p
Cytat: "Grzech#1938"
Po pierwsze fajny kolor, po drugie nie zwracaj zbyt wielkiej uwagi na tych sztywniaków.  :mrgreen: Mnie się całkiem podoba. :) Błyszczące lusterka z takim ciemnym będą ładnie kontrastowały. Atrapce bym tylko pogrubił nieco górną krawędź ewentualnie, ale przecież ona nie jest na swoim miejscu to ciężko póki co cokolwiek konkretnego powiedzieć.

Po ich wypowiedziach to można by odnieść wrażenie, że to oni są po 40-ce, a nie ja.  :D  Auto ma się podobać przede wszystkim Tobie. Krytykantów w naszym kraju zawsze znajdziesz tabun,  :wink: więc nie warto się nimi za bardzo przejmować.  :)
tak dokladnie tak.

« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 28, 2010, 09:27:35 am »

Offline Ślimak

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 16V, Polonez Atu 1.6 16V
Wiecie ja mam 18 lat... Poldka robię już rok czasu... Składam go od podstaw, sam go pomalowałem podkreślając że nigdy wcześniej nie malowałem pistoletem! na malowanie tego samochodu poświęciłem całe dwa miesiące... No i chciał bym żeby efekt tej pracy był zajefajny!!! No i w tym problem że nie potrafię stworzyć coś własnego :(  
Tak jak zderzak czy też atrapę to dla mnie czarna magia żeby je przerobić :(

Jak zakładam fabryczną atrapę od plusa to samochód wygląda jak pedał :P
Polonez 1.4 16V DOHC

« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 28, 2010, 09:43:25 am »

Offline brudny#1924

• Klubowicz
  • Grzegorz
    • Fiat 125p 1.5c 1987 Volvo V70 2.4T 2001
Ślimak, ja powiem tak,zrobienie auta ładnego "ze smakiem" to nie jest prosta sprawa ale i tak zawsze się znajdzie jakieś "ale" i trzeba przyjmować słowa krytyki ;) ale jeśli nie będziesz próbował to się nie przekonasz co jest fajne a co nie,ja po swoich doświadczeniach wiele rzeczy drugi raz w polonezie bym nie zrobił bo nie mógłbym na to patrzeć a wcześniej mi się podobało.także nie przejmuj się aż tak działaj a potem najwyżej sam uznasz że coś jest nie tak i będziesz zmieniał ;)
"wtedy stworzył Bóg FSO i zobaczył,że jest dobre":D
Cytat: Zoltan#1930
O!jest Ten Co Śpi Na Stojąco :)
Fiat 125p 1.5c 1987
Volvo V70 2.4T 2001
Peugeot 508 2.0 2013
Peugeot 308 2.0 2015

« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 28, 2010, 11:12:08 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Kolor jest ładny. To już coś. :) Przeróbki to najlepiej jest tak robić żeby potem można to było zmienić. Lusterka to drobiazg - jak Ci się nie spodobają, zawsze można odkręcić i odsprzedać, niemniej jak ich nie kupisz i nie założysz, to nigdy się nie dowiesz jaki to efekt, więc zawsze warto spróbować. :)
 Natomiast ludźmi, którzy nie pokażą swojego auta tylko krytykują cudze w ogóle nie warto się martwić. :) Niech sami najpierw udowodnią jaki to mają świetny gust i w ogóle... :wink: :mrgreen:

« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 28, 2010, 14:19:57 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Psiknij ten siatex w czarny mat, reszta atrapy pod kolor, i wywal chłopie niebieskie pozycje, przecież to jest kompletna porażka :|

Atrapę ciężko dobrze zrobić/pomalować, bo może wyjść ulep, ja coś o tym wiem :lol:
LOW & SLOW

« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 28, 2010, 14:46:10 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Jakie niebieskie pozycje? Na moje oko to niebieski połysk na tym bardzo niewyraźnym zdjęciu pochodzi od oświetlenia. Na masce też jest niebieskie odbicie. A co do atrapy to ja się wychowałem na autach, których producenci nie skąpili na chromie i to że w aucie coś się błyszczy nie wygląda dla mnie źle. Naszego kolegi Caro z chromowaną atrapą wygląda bardzo gustownie. :)

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 28, 2010, 14:57:48 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Grzech#1938, a co powiesz na Poloneza, który zamiast lakieru ma chrom ? lacznie z chromowanymi zderzakami, felgami i oponami, do tego szyby oklejone folia typu lustro weneckie. To byłby czad, coo ?
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:06:55 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Jest taki w fotki4. Możesz obejrzeć. Tylko szyby i opony ma "normalne", ale to zawsze można zmienić. ;) Oto link dla wygody: http://espp.pl/img/25101/polonez-z-wodzislawia/

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:12:59 pm »

misiek_staszic

• Gość
Ja chce widziec te chromowane opony :D :D :D :D :D :D :D