Autor Wątek: Dziura w obudowie filtra powietrza  (Przeczytany 8001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziura w obudowie filtra powietrza
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 02, 2010, 12:53:20 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
    • Peugeot 208 / Fiat 126p 1977r
Cytat: "kazwd"
Najlepiej zaklej to taśmą i udrożnij właściwy wlot o ile zostawili ci gumową rurę i  w drogę . W trakcie jazdy sprawdzisz czy ci nie gaśnie na gazie np po rozpędzeniu się do 90 km daj na luz , w takich sytuacjach lubi zgasnąć ale ten  problem dotyczył instalacji lpg z przed wielu lat i gażnikowców  - przynajmniej tak mi się wydaje ale  mogę się mylić - no cóż gaz to nie benzyna

Tak zrobiłem, przejechałem się i nic - chodzi jak przedtem. I nie wiem teraz czy zostawiać fabrykę czy tę "dodatkową" dziurę  :?

[ Dodano: 02 Paź 2010 12:55 ]
Cytat: "michros"
A wiesz może do czego jest ta komora o której pisałem wcześniej ?

Dzisiaj to przeglądałem i stwierdziłem, że jest to zamknieta komora do której jest przelot z tej głównej. A jakie ma zadanie to nie mam pojęcia  :?
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo...
Jest: Peugeot 208 ; Fiat 126p 1977r

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #21 dnia: Październik 03, 2010, 09:45:22 am »

wito

• Gość
Cytat: "Ukash"
Dzisiaj to przeglądałem i stwierdziłem, że jest to zamknieta komora do której jest przelot z tej głównej. A jakie ma zadanie to nie mam pojęcia

Ta komora to tłumik szmerów ssania ;)

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 12, 2010, 15:20:07 pm »

Offline oprawca_1978

• Sympatyk
Zbiornik rezonasowy. To przede wszystkim tłumiki hałasu zasysanego powietrza. Te puszki podobno mają pomagać w lepszym napełnianiu cylindrów. W przypadku posiadania instalacji LPG w samochodzie - potrafią sprawiać kłopoty, jako szkodliwe magazyny mieszanki palnej. Np. w moim drugim samochodzie, Nexii 1.5, która fabrycznie posiada aż trzy takie puszki, jedną pod filtrem powietrza, a dwie na rurze dolotu pomiędzy nim a silnikiem, te dwie ostatnie mam zdjęte. I słusznie. Silnik chodzi na LPG super, pali nawet malutko i nie strzela gazem.
Jak Kuba Bogu - tak Bóg Kubańczykom!

« Odpowiedź #23 dnia: Październik 12, 2010, 18:14:30 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Cytat: "oprawca_1978"
exii 1.5, która fabrycznie posiada aż trzy takie puszki, jedną pod filtrem powietrza, a dwie na rurze dolotu pomiędzy nim a silnikiem, te dwie ostatnie mam zdjęte

Tam to jest jakaś makabra, układ dolotowy i jego ślepe kiszki ciągną się po całej komorze silnikowej.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E