Autor Wątek: Słabe swiatła mijania  (Przeczytany 3184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słabe swiatła mijania
« dnia: Luty 27, 2011, 22:23:09 pm »

MultipointInjection

• Gość
Owy watek wystepował ale jezeli chodzi o zarówki. A wiec mam w swoim poldku H4 55W Philipsa. Lecz ni jestem zadowolony ze swoich swiateł mijania. Sa one tak bardzo słabe. Pytanie jest moje takie co moze jeszcze byc przyczyna słabego oswietlenia. Kolsze sa czyste, dobrze ustawione. Oraz ładowanie tez mam bardzo dobre.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 22:23:47 pm wysłana przez MultipointInjection »

Odp: Słabe swiatła mijania
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2011, 22:31:36 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
masa żarówek może być słaba.
FSO Polonez ATU GT
(Polsko-Japońsko-Szwedzka hybryda)
Serwis Bartniki. Mechanika Pojazdowa, Diagnostyka Komputerowa.
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2011, 22:52:42 pm »

MultipointInjection

• Gość
Na swiatłach drogowych jest mozna powiedzieć że dobrze zaś krótkie to no porazka bardzo trzeba sie skupiac podczas jazdy na mijania bo słabo swieca.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2011, 22:54:27 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
to niby masa ta sama... a próbowałeś zamienić żarówki na inne może wina żarówek?
FSO Polonez ATU GT
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2011, 23:04:04 pm »

MultipointInjection

• Gość
Zarówki sa nowe, styki tez sa czysciutkie nie zasniedziałe. Ponoc takie słabe swiatła mijania maja poldki.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2011, 23:04:58 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
sprawdź połączenia w instalacji i profilaktycznie podmień przekaźnik.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2011, 23:29:17 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Zmierz napiecie na kostkach zarowek, bedziesz wiedzial jakie masz spadki w instalacji.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2011, 20:51:21 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
Ponoc takie słabe swiatła mijania maja poldki.

ja jeżdżę na Night Breaker'ach i nie narzekam na światła bardzo dobrze świecą, może też dlatego że mam nowe szkła ale jest dobrze, matka ma punto II i ta soczewka słabo świeci w porównaniu do moich we Wiatraku.

A taki mały zonk miałem w sobotę nawet ze światłami :P w piątek robiłem konwersję przodu no i po wszystkim wyczyściłem też lampy i samochód został na noc w warsztacie no i sobotę wystawiłem nie robiąc sobie nic ale wieczorem jak wyjeżdżałem z domu patrze a te światła jakieś lepsze są i myślę co jest reg. napięcia padł czy jak ale później mi się przypomniało że lampy wyczyściłem :D
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 20:58:16 pm wysłana przez RSilak »
FSO Polonez ATU GT
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 02, 2011, 22:09:57 pm »

mbi

• Gość
Dobrze tutaj radzi kolega Maurer, żeby zmierzyć napięcie na żarówce i porównać z napięciem bezpośrednio na akumulatorze.

Ja polecam wykonać prostą próbę: wziąć jakiś przewód, podłączyć jeden koniec bezpośrednio do plusa akumulatora a drugi do styku w kostce przy samej żarówce (styk świateł mijania). Próbę przeprowadzać na włączonych światłach i jeżeli po podłączeniu tego przewodu światła zaczną mocniej świecić to znaczy spadki napięcia w instalacji są spore i dlatego słabo świecą światła.

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 23, 2011, 21:05:14 pm »

Offline manieko58

• Sympatyk
    • ATU + 2.2 16v (c22xe)
a odbłysniki nie sa czasem matowe
Ja polecam wykonać prostą próbę: wziąć jakiś przewód, podłączyć jeden koniec bezpośrednio do plusa akumulatora a drugi do styku w kostce przy samej żarówce (styk świateł mijania). Próbę przeprowadzać na włączonych światłach i jeżeli po podłączeniu tego przewodu światła zaczną mocniej świecić to znaczy spadki napięcia w instalacji są spore i dlatego słabo świecą światła.
a i tu kolega dobrze radzi, bardzo dobra metoda sam kiedyś testowałem
Atu + było 1.6 ohv
1.4 16v rover
1.6 16v rover
 2.0 16v c20xe opel
jest hybryda opla c22xe

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 23, 2011, 23:17:27 pm »

Offline Pawel1989

• Sympatyk
A spróbuj wymienić kostki żarówek. Ja miałem taki przypadek, że jak odpalałem samochód to nie świeciły się wogóle światła mijania, a na zestawie wskażników pojawiało śię, że mam włączone długie;-) Musiałem wtedy podnieść maskę i poruszać kostką. Okazało się, że kostka była uszkodzona (nadpalona). Kupiłem dwie za 6zł i teraz świeci jakby z fabryki wyjechał :D