Z góry przepraszam za odkop ale skoro jest już temat o takim samym problemie nie chce zaśmiecać forum kolejnym.
Mianowicie , występuje u mnie praktycznie taki sam problem jak opisany przez autora wątku. Z tym że na zimnym silniku zaraz po uruchomieniu nie występuje. Im bardziej nagrzany tym gorzej, hałas pojawia sie także gdy przy ruszaniu zwiększy sie obroty do 3000 , przy częściowo wciśniętym pedale sprzęgła
Hurgotanie pojawia sie przy ok 3000 obr niezależnie od włączonego biegu. Na luzie można przegazować do 5000 obr i cisza . Wymieniłem olej w skrzyni i moście na Hipol 85W90, posprawdzałem poduszki silnika, skrzyni wszystko ok. Cały układ wydechowy nowy. Podpora wału nie wykazuje luzu przy szarpaniu góra-dół ale czasem jeśli podczas jazdy odpuszcze gaz i nagle dodam słychać głuche stuknięcie.
A i dodam że czasem gdy uruchamiam zimny i silnik , włączony jest bieg i oczywiście wciśnięte sprzęgło słychać chwile po uruchomieniu wyraźne wycie które szybko ustępuje. Jak jest na luzie i sprzęgło nie wciśnięte - cisza
Przy przyspieszaniu od 50 do 70km/h na 3 lub 4 biegu występują wibracje, choć niezbyt mocne.
Myślałem też nad mostem bo mimo małego nalotu (obecnie 50 tys km) to przy wymianie oleju okazało sie że most chodził praktycznie na sucho, poprzedni właściciel twierdził że nie wymieniał go ani nie uzupełniał.
Ma ktoś jakieś sugestie ?
Z góry dzięki za odpowiedzi