Autor Wątek: Woda w aucie  (Przeczytany 1855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Woda w aucie
« dnia: Grudzień 28, 2011, 20:06:01 pm »

Coyote1991

• Gość
Witam koledzy, co moze byc przyczyna tego ze od jakiegos czasu gdziesz z okolic nagrzewnicy podczas jazdy w deszczu leje mi sie woda do srodka??

Odp: Woda w aucie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2011, 21:04:47 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Już to przerabiałem, bardzo długi czas sie głowiłem o co chodzi, tez najpierw pomyślałem o tych rurkach-były czyste, wiec chlust wiadro wody na szybe przy otwartej masce i patrze-woda przecieka po ścianie grodziowej, potem na wąż od nagrzewnicy a nim ładnie do środka, przyczyną było samo uszczelnienie tej plastikowej "wanny" do ściany grodziowej, u mnie były tam jakieś gąbkowate uszczelki wsadzone ale i tak odstawały, zdjąłem tą plastikową kratke podszybia, całą szczeline zapaćkałem porzadnie silikonem i od tej pory wody juz nigdy nie zobaczyłem w kabinie :) jakiś głupek zaprojektował to podszybie bo powinna być to wanienka zamknieta ze wszystkich stron a nie z jednej strony przystawiona do ściany grodziowej, to tak jakby ktoś uciął jedną ścianke w wannie w łazience i przystawił do sciany. Przy wkładaniu tego plastiku spowrotem pod uszczelke polecam dużo płynu do mycia naczyń w psikaczu do kwiatków i zwinne paluchy  :]
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2011, 21:06:20 pm wysłana przez Trojan »

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2011, 21:14:15 pm »

Coyote1991

• Gość
Heh w sobote bedzie sie trzeba za to wziac, dzieki;]

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2011, 21:21:12 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
A widze że kolega ma 1.4 to też polecam sobie przedłużyć te wężyki z podszybia np jakimś wężem z castoramy (na wcisk) żeby wylewały wode gdzieś sporo niżej bo u mnie były tak niefortunnie ustawione że lały na kopułke i kable  <uoee>