Autor Wątek: Wariujący prąd - Polonez Abimex 1.6 GLi  (Przeczytany 1801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wariujący prąd - Polonez Abimex 1.6 GLi
« dnia: Styczeń 23, 2015, 14:58:23 pm »

Offline pulposlaw

• Nowicjusz
    • Polonez Caro 1.6 MR'93
Mam taki problem. Odpalam sobie polda, wszystko fajnie pięknie, włączam światełka mijania, wrzucam wsteczny, wrzucam kierunek, dajmy na to włączę sobie wycieraczki. I tu zaczyna się zabawa. Kierunki albo mrygają mega szybko, albo przestają w ogóle działać, wycieraczki poruszają się jakby chciały a nie mogły. Nawet obroty lekko spadają i zależnie od ilości rzeczy, które pobierają prąd, zaczynają falować. Ogólnie - wariująca instalacja. Podejrzewam też za słabą iskrę, bo na gazie pracuje ładnie, chociaż trochę muł jak na poloneza, a na benzynie nie dopala całości mieszanki. Jakieś pomysły?

Odp: Wariujący prąd - Polonez Abimex 1.6 GLi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2015, 15:28:46 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Sprawdziłeś ładowanie?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2015, 15:31:53 pm »

Offline pulposlaw

• Nowicjusz
    • Polonez Caro 1.6 MR'93
tak, na aku pokazuje stałe 14,4V

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2015, 15:39:12 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
jak kontrolki kierunków szybko działają to znaczy że któraś żarówka nie świeci. też tak miałem, brak styku w obsadzie żarówki. raz działała raz nie.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2015, 15:40:31 pm »

Offline pulposlaw

• Nowicjusz
    • Polonez Caro 1.6 MR'93
Z Tym, że tu nie tylko chodzi o kierunki. Wolno działające wycieraczki, albo prawie nie działajace, wariujące trochę obroty, czasem nawet nawiew mi się 'zawiesza'. Przygasają zegary przy włączaniu kolejnych 'poborców prądu'

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2015, 17:42:15 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
czyli klasyczna choinka ,a juz po swietach,
na poczatek przejzyj i popraw wszystkie masy,ktore znajdziesz , a pozniej bedziemy myslec
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.