Autor Wątek: gdzie s? podł?czenia do masy????  (Przeczytany 1931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gdzie s? podł?czenia do masy????
« dnia: Październik 12, 2005, 20:32:35 pm »

jankiel

• Gość
Tak jak w temacie proszę o opis gdzie s? wszystkie podł?czenia do masy w polonezie 1,6 gli abimex, Chodzi mi o WSZYSTKIE  PODŁˇCZONE PRZEWODY DO MASY KROTKO I ZWIĘ?LE I CZY  POD  IZOLACJˇ NA PRZEDNIEJ GRODZI  Sˇ JAKIE| KOSTKI POŁˇCZENIOWE???

dzieki

pozdro

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2005, 22:32:42 pm »

ajk#1212

• Gość
Jankiel to ty grałe? na weselu Pana Tadeusza tego słynnego poloneza je tez tam byłem miód i wino piłem

Wracaj?c do twojego pytania konkretnie to jest sporo podł?czen masy  w polonezie wiem że pod dech? rozdzielcz? napewno tez s? jakie? kable masowe do osprzętu a tak dokładnie to najlepiej załatw sobie schemat instalacji elektrycznej wtedy to bedziesz miał pokazane co i gdzie.
 napisałem co wiedziałem w tym temacie czyli niewiele ale zawsze do usług

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2005, 22:44:23 pm »

ajk#1212

• Gość
a jakiż to masz problemy z elektruyka jankielu napisz co? więcej to może co? uradzimy na to :D

[ Dodano: 2005-10-12, 22:45 ]
a na weselu to cie niewidziałem może to przez nadmiar wina :mrgreen:

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2005, 23:00:27 pm »

Maverick

• Gość
"Ten typ tak ma" ma to nie jest wytlumaczenie, bo od nowosci ten typ tak nie mial i nie mial prawa tak miec, wiec takie stwierdzenie moze swiadczyc tylko o kompletnym niepojeciu o tematyce mechaniki i elektryki. Jak mi ktos tak mowi ze ten typ tak ma , to wiecej z gosciem nie rozmawiam, bo nie ma sensu. Lepiej nic nie pisac niz pie......lic teksty tego typu. Problem jest i ma rozwiazanie i trzeba je znalezc, sam mam taki efekt w swoim mr91, a siostra w swoim mr93 tego efektu nie ma, wiec rowniez mnie interesuje znalezienie przyczyny tego przygasania.

P.S. Troche logiki ludzie !!!

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2005, 00:34:01 am »

Płaski#1866

• Gość
Maverick jezeli aku i alto... sa ok, to proponuje Ci wymienic wszystkie przewody, bo one juz poprostu zasniedzialy i powstaja duze spadki napiec na nich.  to samo z przelacznikami.

troche pracy z tym bedzie, albo...  "stary dziad tak ma"  :twisted:

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2005, 11:30:40 am »

Maverick

• Gość
Płaski - bralem ta koniecznosc wymiany przewodow pod uwage, ale za duzo z tym roboty, wiec chcialbym sie dowiedziec ktore konkretnie przewody trzeba wymienic, czy tylko te od zasilania zegarow, czy te co ida do swiatel stopow, czy te co ida pod maska. Wiekszosci nie wymienie, bo nie mam na to warunkow (brak garazu), a nie jest to robota pewnie na jedno popoludnie.
Dzieki za podpowiedz.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2005, 11:41:16 am »

KANAL

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
"Ten typ tak ma" ma to nie jest wytlumaczenie, bo od nowosci ten typ tak nie mial

Nigdzie nie napisalem ze od nowosci tak mial... napisalem ze TAK MA i szczerze Ci powiem ze nie znam poloneza ktoremu wogole nie przygasaja zegary. Owszem w mniejszym lub wiekszym stopniu ale w kazdym ktorym jechalem (kilkadziesiat) ten problem wystepuje.

Cytuj (zaznaczone)
kompletnym niepojeciu o tematyce mechaniki i elektryki

O kompletnym niebardzo jednak troche racji masz, pojecie na temat mechaniki i elektryki mam minimalne.

Cytuj (zaznaczone)
proponuje Ci wymienic wszystkie przewody

Zycze powodzenia maverick.
Ja zwrocilem uwage na to ze przygasaja tylko zegary, nie dzieje sie nic innego. Inne swiatla kiedy wcisne stop czy kierunek swieca jak powinny, nie przygasaja wiec cos w tym jest.... a co?? Wypnij niebieski bezpiecznik i czego nie bedziesz mial? podswietlenia deski rozdzielczej i swiatla stopu przede wszystkim. Moze tutaj warto sie zastanowic chwilke. I zeby nie bylo, tylko sugeruje :P

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2005, 11:45:00 am »

Czaku

• Gość
Przeca wymiana calej instalki zajmuje + - jakies 2 dni ja u siebie wymienilem cala z mr 91 na mr 93 lacznie ze wszystkim:)

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2005, 12:56:51 pm »

Maverick

• Gość
No ja raczej nie zamierzam wymienic calej instalki, az tak mi to przygasanie nie doskwiera. Wymienilem zegary z kwadratow na okragle i uruchomilem prawie wszytskie kontrolki, oraz wymienilem przelaczniki na podswietlane i przelacznik zespolony do wycieraczek itd. i na wiecej zmian sie nie zanosi, no chyba ze jeszcze dodatkowe podswietlenie na nogi w momencie otwarcia drzwi. Sprobuje wmienic jeszcze kabelki ktore ida z aku do alternatora, moze to pomoze. Ewentualnie zajrze jeszcze w jakim stanie sa koncowki kabli ktore ida do swiatel stopu.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2005, 13:50:14 pm »

vox+241

• Gość
KANAL,  u mnie nie przygasa, więc nie w każdym jednak

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2005, 12:25:02 pm »

KANAL

• Gość
Zwrocilem uwage na Twoje zegary (MR93) i dlatego pomyslalem o tych samych bezpiecznikach co u mnie :)

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 17, 2005, 12:55:35 pm »

Maverick

• Gość
No faktycznie moze to byc mylace, ale zegary mam zmienione z kwadratow na te okragle jak i wiele innych rzeczy. Instalke w poldku moza tez poznac po podszybiu, jesli jest metalowe to zegary sa fabrycznie kwadratowe i stara instalacja.
Jesli nie widac podszybia, to widac wlot powietrza na masce, kolejny sposob rozpoznania :) Fajna sprawa, bo po tym poznaje wiele poldasow i wiem jaki przedzial rocznikowy jest danego samochodu ktory widze gdzies na ulicy:)

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 17, 2005, 14:15:05 pm »

Maverick

• Gość
Ja tez myslalem zeby zmienic maske na ta bez wlotu, ale wowczas powietrze z zewnatrz nie mialoby sie ktoredy dostac do kabiny i nagrzewnicy, wiec nie wiem dlaczego ludzie zmieniaja maske na nowa kiedy maja metalowe podszybie bez wlotow powietrza jak to ma miejsce w plastikowym podszybiu:) Widocznie nie interesuja sie zasada dzialania roznych rzeczy i wazne jest dla nich, ze maja maske :)

Pozdr - Maverick

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2005, 11:22:45 am »

RATMAN#1809

• Gość
Cytat: "Maverick"
Ja tez myslalem zeby zmienic maske na ta bez wlotu, ale wowczas powietrze z zewnatrz nie mialoby sie ktoredy dostac do kabiny i nagrzewnicy, wiec nie wiem dlaczego ludzie zmieniaja maske na nowa kiedy maja metalowe podszybie bez wlotow powietrza jak to ma miejsce w plastikowym podszybiu:) Widocznie nie interesuja sie zasada dzialania roznych rzeczy i wazne jest dla nich, ze maja maske :)

Pozdr - Maverick

a do tego można sie ładnie podtruć jak gdzie? spalinki lec? przy kolektorze....