Autor Wątek: Wyskakuj?ca jedynka  (Przeczytany 2100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyskakuj?ca jedynka
« dnia: Styczeń 02, 2006, 19:52:43 pm »

domelek-22

• Gość
Witam.Problem - wyskakuj?ca jedynka (nawet przy ruszaniu po płaskim) ,oczywiscie diagnoza :zużyty synchronizator .Po wyjęciu skrzyni z auta ,rozmontowaniu za czę?ci pierwsze ,mam dylemat czy to aby synchronizator ,widać ?lady zużycia-sam nie wiem...pier?cień "sprzęgaj?cy" ma trochę wy?lizgane "szpice" zębów ,wodzik od 1-2 też ma w miejscu gdzie chodzi kulka ustalaj?ca położenie - wyrobiony "?lad" .Tak że nie wiem ,pier?cień chyba można wykluczyć - ten od 3-4 też ma takie ?lady zużycia i działa dobrze (z reszt? 2 wchodzi spoko) ,więc my?lę że synchronizator??Czy dobrze rozumuję?

Wyskakuj?ca jedynka
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2006, 20:14:46 pm »

Kewin#1894

• Gość
ja stawiam na kulke i sprezynke wodzik równiez

zobacz czy sprezyna jest cała ta która dociska kulkemoze sie juz wypracowała

Wyskakuj?ca jedynka
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2006, 21:08:19 pm »

domelek-22

• Gość
No to mam problem ,pewnikiem trzeba będzie wymienić wodzik i synchronizator....nie wiem jaka to wyjdzie kwota ,może lepiej zakupić jak?? skrzynkę na szrocie?......zna kto? ceny w/w częsci?Byłbym wdzięczny za informację :)

Wyskakuj?ca jedynka
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2006, 21:16:32 pm »

Kewin#1894

• Gość
synchronizator kosztuje ok 15 pln

a wodzik to nie wiem

Wyskakuj?ca jedynka
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2006, 21:49:20 pm »

domelek-22

• Gość
Tak sobie my?lę ,że wodzik można by lekko "poprawić" szlifierk? z odpowiednim kamieniem szlifierskim...(zaogr?glonym brzegiem) ,i kulka wpadała by i trzymała wodzik?

Wyskakuj?ca jedynka
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2006, 12:54:14 pm »

Maro

• Gość
U mnie wyskakuje dwójka po zdjęciu nogi z gazu i dodatkowo ciężko wchodzi i lekko zgrzyta przy redukcji...Ciekawe co u mnie padło? Pewnie i synchronizator i co? z wodzikami jest nie tak.Ale wacham się z napraw?,bo poza tym skrzynia chodzi cichutko i nie leci nigdzie olej.A tak na marginesie to skomplikowanie byłoby to naprawić ? Pozdrawiam!

Wyskakuj?ca jedynka
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 03, 2006, 15:47:52 pm »

Kewin#1894

• Gość
rezłozenie skrzyni nie jest problemem gorzej sie ja sklada

wymiana poszczególnych kół to tez nie problem

ale zlozyc to do kupy i zeby wszysko działalo jak nalezy :cry:  :cry: