Autor Wątek: centralny zamek  (Przeczytany 1414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

centralny zamek
« dnia: Sierpień 19, 2005, 12:32:10 pm »

Slawek

• Gość
Witam,czy zna ktos z was  moze jakis warsztat w Lublinie gdzie tanio mozna przerobic centralny z kluczyka na centralny z pilota?juz drugi raz w tym roku wkladki w zamkach wymienialem bo gnoje mi rozwalili,a w jednym zamku zostal im kawalek srubokreta.Udalo mi sie otworzyc drzwi pasazera bo tam nic nie siedzialo w srodku,ale nastepnym razem moge nie miec tyle szczescia w nieszczesciu i zanim pojade do pracy to bede musial szybe wybic.Dlatego chce miec rezerwe w postaci centralnego na pilota.Dzieki z gory za informacje.

centralny zamek
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2005, 16:42:02 pm »

XDX#1825

• Gość
chyba rezerwe w postac kluczyka ;) bo jak bedziesz mial pilota to watpie ze bedziesz z klucza otwieral ;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60259514 - to kup i zamontuj :) i po Twoich problemach :)

centralny zamek
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2005, 09:25:52 am »

Slawek

• Gość
Fakt,zle sie wyrazilem.Taki centalny na pilota od razu doda prestizu poldolotowi ;) Dzieki za adresik.Pozdrawiam

centralny zamek
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2005, 01:22:47 am »

ddobry#1564

• Gość
a tak szczerze muwiac no  na  twoim miejscu odlaczyl bym kluczyki < zamek> bop jesli jzu kilka razy prubowali to wkoncu sie im uda.

centralny zamek
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2005, 13:09:35 pm »

Snikers

• Gość
Slawek, Podł?cz przerobiony paralizator do wkładki, na pewno im się nie uda:)

centralny zamek
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2005, 16:06:17 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
ddobry#1564, ma racje,wystarczy pozciagac ciegna z wkładek i bedzie po klopice...Tyle ze zima moze byc problem z otwarciem auta tylko za pomoca pilota...
  • Jef
  • Czaku

centralny zamek
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2005, 17:59:53 pm »

ddobry

• Gość
mastah22   niebedzie problemu . wystarczy miec antene od radia ehhe :) ewentualne opalarke na baterie hehe :)  a tak na powaznie  ryzyko jest  ale wydaje mi sie ze po  d09brym nasparowaniu zamkow wszytsko powinno byc ok tylko np jak bedizemy gasic auto gdy bedzie zimno  dobrze by bylo najpierw wychlodzic auto wsrodkju.  wtedy bedzie mniejsze prawdopodobienstwo przymarzniecia czegos do czegoc.

centralny zamek
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 13, 2005, 12:09:00 pm »

powgreg#1843

• Gość
Cytat: "mastah22"
ddobry#1564, ma racje,wystarczy pozciagac ciegna z wkładek i bedzie po klopice...Tyle ze zima moze byc problem z otwarciem auta tylko za pomoca pilota...

Może tak może nie bo centralny otwiera wszystkie drzwi a kluczyk tylko przednie wiec jest większe prawdopodobieństwo że które? z 4 drzwi się otworz? w zimie nie raz wsiadałem tylnymi a wysiadałem przednimi :roll:

centralny zamek
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2005, 12:18:50 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
Może tak może nie bo centralny otwiera wszystkie drzwi a kluczyk tylko przednie wiec jest większe prawdopodobieństwo że które? z 4 drzwi się otworz? w zimie nie raz wsiadałem tylnymi a wysiadałem przednimi
zgadza sie tez wsiadałem tyłem niejednokrotnie...Mnie chodziło jednak o to ze po zciagnieciu ciegien nie bedzie mozliwosci otwarcia auta srubokretem...
  • Jef
  • Czaku

centralny zamek
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2005, 13:48:10 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Witam
Ja też się podepne do tego w?tku, tylko ja mam inny problem. Mam poldka a w nim alarm i centralny zamek. Problem tkwi w tym, że alarm nie współpracuje z centralnym, a chciałbym mieć zamykanie na pilota. Czy jest to możliwe żeby podł?czyć centralny do alarmu???
Nie wiem jaki to alarm, i nie chce mi się zbytnio rozbierać deski bo gdzi? pod ni? jjest schowana centralka.
Alarm posiada czujniki ruchcu i otwierania dzrzwi, klapy bagażnika i maski.
A co do czujników ruchu, nie dziłaj? one bo sprawdzałem i czy da się to jako? zrobić żeby dział?ły???
Z góry dzieki za pomoc. :smile:

[ Dodano: 2005-11-13, 13:50 ]
Achaa, jeszcze jedno, widziałem te centralki, które można podł?ćzyć do centranego, ale nie chcę mieć dwóch pilotów.(od alarmu i centralnego)

centralny zamek
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 13, 2005, 13:55:04 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
centralka z alarmu na bank ma sterowanie centralnym zamkiem musisz tylko połaczyc to razem.
  • Jef
  • Czaku

centralny zamek
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 13, 2005, 16:29:32 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Wiem że trzeba to poł?czyć razem tylko jak??
Które kable do czego podł?czyć itp...
Nie ma jakiego? schematu, w którym jest poł?czenie centralnego z alarmem??

centralny zamek
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 13, 2005, 17:06:56 pm »

Łyku

• Gość
zalezy jaki masz centralny, jesli bylo to w aucie "od zawsze" to musi dzialac, zeby to zrobic nusisz niestety sie dostac do centralki, zobaczyc co to za wynalazek, poszukac w necie albo zapytac tutaj, moze ktos ma taka sama i posiada schemat.

u mnie naprzyklad zerwal sie "+" od zasialania sterownika zamka i niby wszystko byloi polaczone a nie dzialalo
Dokop sie do centralki i zobacz co tam sie kryje, pozniej sie bedziemy zastanawiac co do czego
Powodzenia  :roll: