Autor Wątek: diody prostownicze vs gaz??  (Przeczytany 2167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

diody prostownicze vs gaz??
« dnia: Luty 23, 2006, 22:16:36 pm »

Godzill

• Gość
a ja mam takie pytanie mam diode prostownicz? walniet? ładownie 14.5V i teraz tak lampka sie swieci od aku to normalne przy tym uszkodzeniu ostatnio zrobilem zwarcie cos zasyczało niewiem co problem polega na tym ze jak jade i włacze swiatła czy inny odbiornik pr?du (radio podgrzewanie szyby itd. ) to mi sie wyłancza instalacja gazowa   :cry:  albo jak wł?cze radio to ga?nie co chwile  :mad: czy tak powinno byc? sprawdzałem wszystkie kable zaden z nich nie jest przypalony.

cały tydzień cos sie wali :mad:  :mad:  :mad:

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2006, 23:40:41 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
jak na benzynie wszystko jest w porzadku to znaczy ,ze w instalce wylacza ci elektrozawory
jezeli objawy sa przy bciazeniu tzn. ze masz przeciazona elektryke ,ewentualnie cos gdzies nie kontaktuje przy instalce ,a gdzie to musisz sam zobaczyc (centralka,sterownik,elektrozawory)
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2006, 09:41:44 am »

Godzill

• Gość
na benzynie da sie jechac ale mozna zapomniec o radju czy wycieraczkach wszystko chodzi tak paskudnie jakby poldek nie miał wogole zadnego ampera w zapasie
 :?

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2006, 14:15:50 pm »

Chudson

• Gość
ja bymzaczoł od naprawy tej diody

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2006, 14:23:13 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
skoro na benzynie tez nie trybi to alternator - zmien te diody
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2006, 19:56:41 pm »

Godzill

• Gość
oddaje do regeneracji alternator jutro z samego rańca bo za mostek prostowniczy mi w sklepie krzykneli 180zł  :eek:

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 24, 2006, 21:09:11 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
mostek ze szczotkami wbudowanymi kosztowal mnie 42pln w ASO

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2006, 22:55:33 pm »

Godzill

• Gość
hymm jezeli chodzi o model do 1.4 to regulator napiecia z wbudowanymi szczotkami 110zł a sam mostek 180  :mad: moze macie inne ceny

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 25, 2006, 01:34:12 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
no tak ,nie zerknalem ,ze masz rovera ,a wiec i alternator inny
poszukaj zamiennikow ,moze pasuje od jakiegos innego auta i akurat tanszy bedzie
bo mostek prostowniczy to wlasciwie taki element ktory mozna dobrac po parametrach
(regulator ze szczotkami juz nie ,bo musi pasowac mechanicznie i elektrycznie)

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 25, 2006, 07:23:25 am »

Godzill

• Gość
mozna by było napisac kupiłes rovera to płać  :roll: niestety cos za cos chłopaki z regeneracji bed? nad tym my?leć

[ Dodano: 2006-02-25, 10:33 ]
alternator gotowy
robocizna 40zł
komutator 20zł
łożyska 15zł
mostek prostowniczy 65zł
regulator napięcia wraz ze szczotkami 55zł
suma 195zł  :mrgreen:

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 25, 2006, 11:25:12 am »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Godzill... naprawa bedzie w tej cenie bo beda Ci wyciagac pojedyncze diody z mostka i wpychac nowe (na prasie)... dioda kosztuje jakies 2zl sztuka, a caly moste... to juz wiesz

jednak jesli wymienisz caly mostek masz jako taka pewnosc ze jutro nie poleci nastepna dioda..., a po wymianie jednej diody reszta jest ciagle zuzyta... chyba ze im nagadasz aby wymienili wszystkie
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 25, 2006, 13:35:19 pm »

Godzill

• Gość
dali mi nowe czesci bo mialem je w rekach caly mostek i regulator nowy niebawili sie w lutowanie

[ Dodano: 2006-02-25, 13:36 ]
dali mostek prostowniczy o sygnaturze asilr568HD

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 26, 2006, 11:36:01 am »

Godzilll

• Gość
no i alternator załozony efekt lepszy ale dalej nic nie działa radio sie nie wyłancza :mrgreen: ale instalacje gazowa ?wiruje no i jak leci dobry basik to prawie swiatł? gasn? czego nie powinno byc przy naładowanym maxymalnie akumlatorze  :mad:

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 26, 2006, 14:51:46 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
zasniedziale zlacza, za male przekroje przewodow... te dwie rzeczy powoduja spadki napiec przy duzym poborze pradu
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 26, 2006, 15:00:41 pm »

Godzill

• Gość
cos w tym jest szukam usterki po zwarciu mógłby sie nadpalic jakis kabel zmniejszaj?c swoje wła?ciwosci przewodz?ce ale nic nie widac skocze na kanał zobaczyc  kable przy rozruszniku bo to musi byc jeden z głównych zaraz bede  :?

[ Dodano: 2006-02-26, 15:41 ]
kable przy rozruszniku wygladaj? przyzwoicie i trzymaj? sie dobrze cóz chyba oddam go do elektryka ja nic nie znalazłem  :(

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 26, 2006, 20:26:50 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
instalacja swiruje bo cały czas masz zaniki pradu...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 26, 2006, 23:02:55 pm »

Godzill

• Gość
hymmm tego sie domsylałem po objawach ale co z tym zrobic?trzeba dac do elektryka niech niucha gdzie sie dymi

[ Dodano: 2006-03-01, 19:27 ]
elektryk stwierdził upalone końcówki zasilania stopiony kabel ale dalej nioewiem co i gdzie w kazdym razie zrobione  wszystko działa jak powinno tylko wycieraczki nie  :cry: zajechalem ponownie do goscia obejrzal mowił ze nie dotykał i raczej silnik padł ;/ :cry: