Autor Wątek: problem z wycieraczkami  (Przeczytany 3210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z wycieraczkami
« dnia: Marzec 11, 2006, 13:46:08 pm »

sebekh

• Gość
mam taki dziwny problem z wycieraczkami ktore nie chca dzialac na 1 biegu a na pozostalych jest ok wiec jak chce wlaczyc wycieraczki to musze wlaczac 2 bieg a jak chce zeby wrucily to czekam az sa na dole i wtedy szybko wylanczam je wogole, moze ktos wie jak siebie z tym poradzic, to jest polone c+ 98r.

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2006, 14:23:40 pm »

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2006, 16:38:06 pm »

Boczek

• Gość
to nie całkiem temat o tym samym. Tam chodziło o przycisk i sam? istote wycieraczek czasowych. W tym przypadku podejżewał bym przeka?nik(niebieski) który tym steruje

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2006, 18:40:54 pm »

sebekh

• Gość
to jest jego pierwsza zima na podworku wiec ciezko to znosi, jak znajde troche czasu to rozkrece i wyczyszcze silniczki i moze to cos da a jak nie sprawdze ten niebieski przekażnik

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2006, 18:58:22 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Tylko dzialaj szybko, bo u mnie olewanie sprawy skonczylo sie na wymianie silniczka wycieraczek w piekny ulewny deszcz :|
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2006, 19:14:56 pm »

sebekh

• Gość
ten problem juz jest od jakiegos czasu nie mam jak sie do niego zabrac zimno a ja nie mam teraz garazu ale narazie dzialaja, tylko tyle ze musze poczekac az beda na dole i je wylanczam hehe :mrgreen:

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2006, 22:47:51 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
No to ja mialem dokladnie to samo a ojciec mowil ze na sranie i ze to tak musi byc. Az mu pewnego dnia w super ulewe jadac autostada padlu wycieracki :mrgreen: Ale mialem wtedy radoche z niego :mrgreen:
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 11, 2006, 23:07:52 pm »

sgrzegorz32

• Gość
Młody napisał:
"...miałem podobny problem w moim C+. Wycieraczki pracowały na raty, i nie działał powrót do pozycji spoczynkowej po wył?czeniu przeł?cznika. Rozbieralem silnicze nie jeden raz i nic nie pomagało, elektrycy rozkładali ręce a mnie już krew zalewała. W końcu siadłem i przestudiowałem dokładnie schematy. I doszedłem do wniosku że za podtrzymanie pracy wycieraczek nie odpowiadaj? tylko styki w samym silniczku lecz także urz?dzenie mikroprocesorowe, i to ono było przyczyn? moich kłopotów. Po wymianie wszystko wróciło do normy..."
To chyba w temacie? :smile:

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 12, 2006, 09:12:15 am »

sebekh

• Gość
tylko tyle ze u mnie one pracuja normalnie tylko nie na 1 biegu a na innych jest ok i wcale nie przerywaja, dzisiaj mamy taki piękny dzionek wiec moze sie z nimi pobawie :roll:

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 12, 2006, 20:29:18 pm »

chudson

• Gość
Ale 1wszy i 2gi bieg id? bezpo?rednio do silnika , natomiast czasowe przez procek , co do powrotu po wył?czeniu to nie jestem pewien ale bardzo możliwe

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2006, 20:51:10 pm »

PawelJedrzejow

• Gość
Cytat: "chudson"
Ale 1wszy i 2gi bieg id? bezpo?rednio do silnika , natomiast czasowe przez procek , co do powrotu po wył?czeniu to nie jestem pewien ale bardzo możliwe
U mnie tak bylo z tymi wycieraczkami w poldku z 94 r.zwykla carowka.Na jednej nie dzialaly mi wycieraczki czasowe,dwie pozostale bylo OK .Pozniej padly mi kierunkowskazy i jak sie okazalo za prace wycieraczek i kierunkowskazow odpowiada hybrydowy uklad mikroprocesorowy.Zmienilem go i teraz jest ok z wycieraczkami i kierunkami.Ten uklad znajduje sie pod deska rozdzielcza,trzeba zdjac liczniki i wtedy sie do niego dostaniesz bezproblemu.

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 29, 2006, 20:52:36 pm »

sebekh

• Gość
hybryde wymienilem z rok temu bo byly takie cyki ze jak wlanczalem kierunki to wlanczaly sie wycieraczki i takie tam smieszne zeczy  :roll: , jak narazie nic sie z nimi wiecej nie dzieje na pozostalych biegach dziala poczekam i zobacze co sie wydazy  :mrgreen:

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2006, 21:53:53 pm »

wiciu

• Gość
to i ja dorzucę swoje 3 grosze
dzisiaj zaszwankowały mi wycieraczki w taki sposób, że nie działa mi 1 bieg (czasówka) oraz 3 bieg (szybka praca ci?gła), natomiast na 2 biegu wycieraczki zatrzymuj? się w miejscu, w którym je wył?czę (nie wracaj? na swoje miejsce)

czy winny jest APE17 czy silnik wycieraczek? a może co? innego?

pozostałe funkcje APE17 działaj? bezproblemowo ...

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 15, 2006, 20:27:43 pm »

mkonst

• Gość
Cytat: "wiciu"
to i ja dorzucę swoje 3 grosze
dzisiaj zaszwankowały mi wycieraczki w taki sposób, że nie działa mi 1 bieg (czasówka) oraz 3 bieg (szybka praca ciągła), natomiast na 2 biegu wycieraczki zatrzymują się w miejscu, w którym je wyłączę (nie wracają na swoje miejsce)

czy winny jest APE17 czy silnik wycieraczek? a może coś innego?

pozostałe funkcje APE17 działają bezproblemowo ...

U mnie wycieraczki przestały całkowicie działać. Dokopałem sie do APE i niby działa tzn. po właczeniu wycieraczek przekaŹnik w APE "klapie". Następny etap to pewnie silnik wycieraczek, ale nie mogę go znaleŹć. Gdzie on jest i jak go wymontować ? (Polonez Caro 1,6 GLI rocznik 97)

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 10, 2007, 22:41:57 pm »

adik2109

• Gość
a ja miałem tak: wycieraczki działały na pierwszym biegu tylko jak włączyłem kierunkowskaz, na pozostałych biegach normalnie ale po wyłączeniu nie powracały na swoje miejsce, gdy miałem otwarte drzwi to lampka oświetlenia się świeciła (normalne) ale jak włączyłem kierunkowskaz to zgasła, cały czas świeciła mi się kontrolka pedału hamulca(taki żółty pedał) przyczyną było urządzenie mikroprocesorowe gdy je wymieniłem wszystko wróciło do normy.

problem z wycieraczkami
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 11, 2007, 08:03:46 am »

Offline Daro

• Sympatyk
Cytat: "sebekh"
mam taki dziwny problem z wycieraczkami ktore nie chca dzialac na 1 biegu a na pozostalych jest ok wiec jak chce wlaczyc wycieraczki to musze wlaczac 2 bieg a jak chce zeby wrucily to czekam az sa na dole i wtedy szybko wylanczam je wogole,

miałem identycznie wymiana APE nie pomogła, małem wyciagać juz silniczek. Jednak pewnego dnia jechałem ok 200 km podczas ciągłego deszczu i................. od tamtej pory normalnie działają. :) do tej pory nie wiem co było przyczyną.
były:
>plus '97
>125p '78/'82
>caro 96
jest: Power of Dreams