Autor Wątek: FOTKI II  (Przeczytany 285300 razy)

FOTKI II
« Odpowiedź #500 dnia: Kwiecień 28, 2007, 09:46:20 am »

Guciu1801

• Gość
ja od poczatku jezdze zawsze na NoPB. Kupowalem auta bez gazu i nie robilem nimi wystarczajacych przebiegow, zeby mi sie instalacja oplacila. Do rekorda nie wrzuce gazu, bo to profanacja.

Za kazdy nastepny post nie w temacie (fotek)  beda warny.

FOTKI II
« Odpowiedź #501 dnia: Kwiecień 28, 2007, 10:22:52 am »

e_gregor

• Gość
Cytat: "Alien#174"
Polina też śmiga na PB i dlatego nigdy nie musiałem pisać na "Technice" - "Panowie ratunku coś siędzieje z silnikiem Poliny"

Ja zrobiłem starymi zużytymi poldkami na LPG już łacznie 80.000km i nigdy nie miałem problemów z gazem.

Za nazwanie frajerem każdego kto jeździ na bence przepraszam - byłem po browcach i się uniosłem ;)

Denerwuje mnie tylko ktos kto się śmieje z deisli lub LPG. Jak ktoś nie jest przkonany do diesla (jeździł ktoś kiedyś Sierrą 2.3D? - bardzo przyjemne autko) lub gazowni to niech sobie leje benkę ale niech nie dogryza innym. Swoim oldofordem zrobiłem juz 30.000km i dzieki muchozolowi zaoszczędziłem tyle kasy że znów mógłbym zrobć blacharkę i sporo mechaniki.

FOTKI II
« Odpowiedź #502 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:07:31 am »

Offline G.T.

• Sympatyk
Cycu jak sie karniesz poldem 1,9 D to chetnie wyslucham twojej opinii. Skoro to taki mół, to dlaczego Dukat swoim Truckiem po lekkich przerobkach ganiał po 150-170??

FOTKI II
« Odpowiedź #503 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:23:08 am »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Hhehehe... Wojti tez truckiem 1,9 dawal niezle jak jechaliośmy do Czerniewic 2005 ;). Ja natomiast mialem Berlingo z tym silnikiem co w poldku jest i powiem jedno , do dupy był , udało sie go zajezdzić dosc szybko , brał olej na potęge , kopcił tez niezle a przebieg dobijał do 300kkm dopiero. Teraz mam C25 równiez z tym silnikiem tylko jakąs wersją wzmocnioną  (Berlingo miało chyba coś koło 72KM a ten ma 80PS w/g instrukcji  ), wyglada on identycznie jak w poldku lub berlingo jednakze silniczek chodzi jak zyletka , mało pali to fakt bo jak na busa to w trasie przy spokojnej jezdzie do 100km/h wezmie 7l/100km.  Ale tu mamy do czynienia z autem dostawczym , nizej fotka zeby Guciu nie pisał ze nie na temat :P

Ja naprzykład auta nie przerabiam na gaz , jezdzę Toyotą która w trasie mi bezproblemu spala 6,0l/100km a załozenie gazu wiąze sie z kosztem około ~3800zł. jak sie dosc niedawo dowiadywałem w kilku zakładach montujących gaz. Co do Puga 406 którym teraz jezdze równiez na PB i zre mi po 18l/100km w miescie bo pewnie coś spieprzone ma , tez na gaz go nie przerobie bo wrocławiacy wiedzą dlaczego , auto i tak tylko do wrzesnia jezdzi a narazie tylko je mam do jazdy zdolne :P

Gaz miałem w paru moich poprzednich auta i wsumie fajnie sie jezdziło bo tanio ale nic pozatym , wieczne problemy w ziemie z odpalenie , nawet na benie zniechęciły mnie do niego.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

FOTKI II
« Odpowiedź #504 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:29:40 am »

Cycu_E30

• Gość
Cytat: "G.T._092"
Skoro to taki mół, to dlaczego Dukat swoim Truckiem po lekkich przerobkach ganiał po 150-170??

"po lekkich przerobkach" - sam widzisz.

150-170 oczywiscie licznikowe a wiec z tradycją forum zaczynam - licznik poloneza ma duze przeklamania  :D
moje ohv 160 na gazie w 4 osoby - oczywiscie licznikowe.

FOTKI II
« Odpowiedź #505 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:39:51 am »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Cytat: "Sterciu"
Co do Puga 406 którym teraz jezdze równiez na PB i zre mi po 18l/100km w miescie bo pewnie coś spieprzone ma

na pewno cos spieprzone ma mój zanjomy ma P406 1,8 cos ok 115 PS i bez problemu na benie mieści się w 10 l nawet w zimie

FOTKI II
« Odpowiedź #506 dnia: Kwiecień 28, 2007, 12:10:34 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Cytat: "Pio555#1882"
Cytat: "Sterciu"
Co do Puga 406 którym teraz jezdze równiez na PB i zre mi po 18l/100km w miescie bo pewnie coś spieprzone ma

na pewno cos spieprzone ma mój zanjomy ma P406 1,8 cos ok 115 PS i bez problemu na benie mieści się w 10 l nawet w zimie

ten ma troche wiekszy silnik , niby 2,5 ale to nie zmienia faktu ze za duzo pali w miescie , w trasie spokojnie przy jedzie do 140km/h czasem 160km/h  spalił mi w drodze powrotnej z nad morza do wrocławia w zeszłym tygodniu 9l/100km
Pozdrowionka ;)

FOTKI II
« Odpowiedź #507 dnia: Kwiecień 28, 2007, 15:30:57 pm »

Offline G.T.

• Sympatyk
CyCu, predkosc zgodna z tabela obrotow, a poza tym robisz sie jak KGB,  w dupie byles, gowno widziales, ale znasz sie na wszystkim bo wszystko maja twoi koledzy

FOTKI II
« Odpowiedź #508 dnia: Kwiecień 28, 2007, 15:52:28 pm »

Offline Bolim#1838

• Klubowicz
    • Atu Plus 2.5 20V Turbo
150-170 to nie potrzeba przeróbek tylko dobrego odmulenia :mrgreen:
Kiedys latałem z takimi prędkościami ale już wyrosłem z tego, jak raz w miesiącu przekroczę 90 to będzie dobrze.
* FSO Polonez Atu+ 97' 2.5T 20V
* FSO Polonez 1.8T 20V 3** KM
* FSO Polonez Caro 96' L94 1.9 GLD
* FSO Polonez Caro 96' L94 1.6 GLI

FOTKI II
« Odpowiedź #509 dnia: Kwiecień 28, 2007, 16:45:31 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
CyCu, nie wytrzymam,nie dosc ze jezdzisz autem ojca i pewnie musisz pytac o pozwolenie na wyjazd czy załozenie alusów to na dodatek NIE TY pewnie zadecydowałes ze gazu tam nie bedzie bo sie nie zwróci,po 3 jezdziłęm Dieslem nie raz i jest o wiele przyjemniejszy i niewle głosniejszy od OHV(nawet gsi),po 2 jest w ciul tanszy bo ekonomiczniejszy,po 3 nieporównywalnie trwalszy od Twojej ohv(kumpel jezdzi do dzis dieslem pomimo 350kkm przebiegu i tylko silnik nie wymaga tam wkładu finansowego,moze prócz dolewki oleju raz na jakis czas).
Tak jak pisał Guciu jezeli jezdzidz mało nie ma sensu zakładac instalacji,jezeli masz klasyka to tez nie bo pewnie i tak jezdzisz mało,jezeli polonez jest Twoim drugim autem czy tez inne auto słuzy na dojazdy do pracy czy pomaga w "odciazaniu" poldka to ok,ale jezeli uzytkujesz Poloneza na codzien i  twierdzisz ze benzyna to swietny wybór,to pytam gdzie skonczyłes szkołe i kto Cie uczył matematyki w podstawówce??
Zreszta chyba masz CyCu, jednak zbyt mało doswiadczenia aby móc cokolwiek powiedziec,zacznij zarabiac kup sobie poldka utrzymuj go ,dojezdzaj do pracy,naprawiaj ze swoich i jezdzij na PB-wtedy moze dotrze do Ciebie co za bzdury piszesz...
  • Jef
  • Czaku

FOTKI II
« Odpowiedź #510 dnia: Kwiecień 28, 2007, 17:29:24 pm »

SerU#408

• Gość
Alescie Off Topa zrobili  :evil:

Trabi na angielskich blachach namierzony 2 dni temu w Londynie.

FOTKI II
« Odpowiedź #511 dnia: Kwiecień 28, 2007, 17:45:32 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
szkoda ze kierownce ma po dobrej stronie czyli tej naszej polsko-europejskiej :P bo bym chciał zobaczyc odwrotnego trabanta :D
Pozdrowionka ;)

FOTKI II
« Odpowiedź #512 dnia: Kwiecień 28, 2007, 20:24:20 pm »

Cycu_E30

• Gość
G.T._092, taaaaaaki jestes wielce przekonany, za dieslem bys w ogien poszedl,jak ja POKAZALEM i UDOWODNILEM ile daja zmiany w samym dolocie toscie mnie wysmiali,natomiast ty nie udowodniles mi i nie podparles swoich teorii o dieslu NICZYM.

Cytat: "mastah22#1900"
CyCu, nie wytrzymam,nie dosc ze jezdzisz autem ojca i pewnie musisz pytac o pozwolenie na wyjazd czy załozenie alusów to na dodatek NIE TY pewnie zadecydowałes ze gazu tam nie bedzie bo sie nie zwróci,po 3 jezdziłęm Dieslem nie raz i jest o wiele przyjemniejszy i niewle głosniejszy od OHV(nawet gsi),po 2 jest w ciul tanszy bo ekonomiczniejszy,po 3 nieporównywalnie trwalszy od Twojej ohv(kumpel jezdzi do dzis dieslem pomimo 350kkm przebiegu i tylko silnik nie wymaga tam wkładu finansowego,moze prócz dolewki oleju raz na jakis czas).
Tak jak pisał Guciu jezeli jezdzidz mało nie ma sensu zakładac instalacji,jezeli masz klasyka to tez nie bo pewnie i tak jezdzisz mało,jezeli polonez jest Twoim drugim autem czy tez inne auto słuzy na dojazdy do pracy czy pomaga w "odciazaniu" poldka to ok,ale jezeli uzytkujesz Poloneza na codzien i  twierdzisz ze benzyna to swietny wybór,to pytam gdzie skonczyłes szkołe i kto Cie uczył matematyki w podstawówce??
Zreszta chyba masz CyCu, jednak zbyt mało doswiadczenia aby móc cokolwiek powiedziec,zacznij zarabiac kup sobie poldka utrzymuj go ,dojezdzaj do pracy,naprawiaj ze swoich i jezdzij na PB-wtedy moze dotrze do Ciebie co za bzdury piszesz...

Mastah nie bede komentowal tego co napisales, bo to jest zwykle czepianie sie, skad wiesz ze polonez nie jest moj?, oblicz sam na cenach paliw z "wlasnej" okolicy i wyjdzie co jest tansze LPG czy DIESEL, oczywiscie po waszych obliczeniach wyjdzie diesel  :mrgreen:  policzycie gaz za 2 zl a rope za 3,50, spalanie diesla 5 i ohv 14  :mrgreen: lahe klade na to wszystko a najbardziej z tego wszystkiego nie nawidze diesli. Aha, czytaj uwaznie  :lol:

FOTKI II
« Odpowiedź #513 dnia: Kwiecień 28, 2007, 21:27:30 pm »

FOTKI II
« Odpowiedź #514 dnia: Kwiecień 29, 2007, 08:38:14 am »

Offline mastah22

• Sympatyk
to juz kiedys komentowalismy,srodowiska  golfowskie zreszta takze :)
  • Jef
  • Czaku

FOTKI II
« Odpowiedź #515 dnia: Kwiecień 29, 2007, 11:50:19 am »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
niezła zawierucha było po tym teście na obu forach  :mrgreen:
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

FOTKI II
« Odpowiedź #516 dnia: Kwiecień 29, 2007, 12:14:58 pm »

Russell

• Gość
mastah22#1900, czemu odrazu środowiska gejowskie.... to że jeżdzą golfami to nie znaczy ze są ciotami.... eeee nieeee.

[ Dodano: 2007-04-29, 12:15 ]
a golfowskie. przepraszam. pomyłka. podobne słowa......

FOTKI II
« Odpowiedź #517 dnia: Kwiecień 29, 2007, 12:37:32 pm »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8
Russell,  heh dobre  :mrgreen:

FOTKI II
« Odpowiedź #518 dnia: Kwiecień 30, 2007, 00:46:36 am »

vox+241

• Gość

wiem wiem, ta rura jest za duza, ale pójdzie trochę do wewnątrz

FOTKI II
« Odpowiedź #519 dnia: Kwiecień 30, 2007, 01:03:20 am »

maras

• Gość
vox#241, jak tam, jeszcze nie polerowałeś lakieru??